metrika yandex
  • $44.73
  • 51.42
  • GA51500

Haberler / Dünya

Pakistan ve Afganistan arasında ateşkes

19.10.2025

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afganistan ve Pakistan'ın, Katarlı arabulucularla Doha'da yaptıkları görüşmelerin ardından acil ateşkes konusunda anlaştığı bildirildi.

Anlaşma, iki ülke arasında son birkaç yıldır yaşanan en ölümcül krizde onlarca kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden olan 1 haftalık sınır ötesi çatışmaların sona erdiğine işaret ediyor.

Katar'dan yapılan açıklamada, iki tarafın kalıcı barış ve istikrarı pekiştirecek mekanizmalar kurmayı ve ateşkesin sürdürülebilirliğini sağlamak için önümüzdeki günlerde takip görüşmeleri yapmayı kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada, Türk müzakerecilerin de bu anlaşmanın sağlanmasına katkıda bulunduğu belirtildi. Takip görüşmelerinin ilkinin İstanbul'da yapılacağı öğrenildi.

İki komşu ülke arasında bu ayın başından beri şiddet tırmanmış ve her iki ülke de diğerinin saldırganlığına karşılık verdiklerini öne sürerek eylemlerini savunmuştu. Afganistan, İslamabad için önemli bir endişe alanı olan sınır bölgelerinde saldırılar düzenleyen militanları barındırdığını reddediyor.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş