İşgalci İsrail askeri mahkemesi turistik gezi amaçlı Kudüs’e giden ve Türkiye’ye dönüşü sırasında gözaltına aldığı Ebru Özkan'ın gözaltı süresini bir hafta daha uzatmasına MAZLUMDER’den tepki geldi.
MAZLUMDER Genel Başkanı Ramazan BEYHAN Hertaraf Haber’e yaptığı açıklamada Siyonist İsrai’in Askeri mahkemesinin Ebru Özkan’ın gözaltı süresini Hukuksuz bir şekilde uzattığını , aslında gözaltına alınmasının da hukuksuz olduğunun altını çizdi. Hükümete de çağrı da bulunan Beyhan : “Ebru Özkan’ın Hayatından Endişe ediyoruz” dedi
Beyhan Şu şekilde konuştu:
“Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanında gözaltına alınan Ebru Özkan'ın gözaltı süresini bir hafta daha uzatılmasının da hiçbir hukuki gerekçesi yoktur. Tıpkı en başta hukuksuz gözaltına aldığı gibi...
İsrail rejimi gözaltı süresini uzatmakla iddialarını haklı çıkaracak belgelere ulaşmayacağını artık anlamalı bu haksız uygulamayı durdurmalıdır.
İnsanlığa miras kalmış dini ve tarihi değerleri önemseyen ziyaretçilerine yapılan bu tür muamelelerin failleri hiçbir vicdani murakebe önünde kendisini aklamayacaktır.
Uluslararası Hukuku hiçe sayan İsrail rejimi İnsanların en tabiî hakkı olan seyehat özgürlüğünü tehdit etme anlamına gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yaptığı bu uygulamalarından derhal vazgeçmelidir.
İsrail rejiminin bu uygulamaları sadece gözaltına aldığı kişiyi değil, ailesini, yakınlarını ve bütün halkımızı üzmüş , Ebru Özkan Hanımefendinin fiziki ve psikolojik baskı ve işkenceden dolayı sağlığından endişe endişe ettiğimizi ifade etmek istiyoruz."
Amerika Kaybetti / Mehmet Taşdöğen
26.06.2026
Mehmet Yaşar Soyalan ile Derkenar...
05.06.2026
Trump’ın Barış ve Savaşı / Mehmet Taşdöğen
31.05.2026
Kurban yakın eder ırağı|Vahdettin İnce
31.05.2026
Koç'un Fıkrası ve Ayrımcılık YUSUF YAVUZYILMAZ 08.06.2026
Dindarların Çelişkileri YUSUF YAVUZYILMAZ 13.06.2026