İsviçre sokaklarındaki reklam panolarına asılan afişte, halka "Komşunuz evini 19*C fazla ısıtıyorsa, onu ihbar edip 200 frank ödül alabilirsiniz" çağrısında bulunuldu.
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara cevap olarak Rusya, Avrupa'ya doğalgazı tamamen kesmişti Avrupa ise bu duruma karşı birçok tedbiri uygulamaya koydu.
Evlerde ısı kısıtlaması
İsviçre'de kış mevsiminde yeterli miktarda doğalgaz bulunmaması durumunda doğalgaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19 derece, sıcak su seviyesinin ise 60 dereceyle sınırlandırılacağı kaydedildi. Bu durumda elektrikli sobaların da kullanımının yasaklanacağı, evlerdeki sauna ve yüzme havuzlarının soğuk tutulacağı belirtildi.
Uymayanlara hapis cezası
Enerji sıkıntısının acil duruma gelmesi halinde hükümetin öngördüğü tasarruf tedbirlerine uymayanların, 3 yıla kadar hapis cezası veya para cezasıyla cezalandırılabileceği vurgulandı.
'Komşunuzu ihbar edin' panoları
Son olarak ülkedeki birçok sokağa ve otobüs durağına yeni afişler asıldı. "Komşunuz evini 19*C fazla ısıtıyorsa, onu ihbar edip 200 frank ödül alabilirsiniz" ifadeleri yer aldı.
GÜNDEMDEKİ KONULAR|DAVUT GÜLER
18.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Ne Karma Ne De Zorunlu Eğitim|Özkan Yaman
30.07.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
sessiz savaşlarımız MUSTAFA AKMEŞE 20.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ- 4 ÜSTÜN BOL 19.08.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026