metrika yandex
  • $42.5
  • 49.23
  • GA40280

Haberler / Dünya

İsrailli yerleşimci: 'Rehineleri Hamas değil İsrail güçleri öldürdü'

21.10.2023


Middle East Monitor'dan Tercüme

Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber

İsrailli yerleşimci Yasmin Porat, İsrailli sivillerin Hamas tarafından değil İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Porat bu iddiasını 15 Ekim'de bir İsrail radyosuna verdiği röportajda dile getirmiştir: "Rehineler de dahil olmak üzere herkesi ortadan kaldırdılar. Çok ama çok ağır çapraz ateş ve hatta tank bombardımanı vardı."

44 yaşındaki üç çocuk annesi, kendisinin ve diğer sivillerin Filistinliler tarafından birkaç saat boyunca tutulduğunu ve "insanca" muamele gördüklerini belirtti.

Yasmin Porat'ın devlet kanalı Kan'da yayınlanan Haboker Hazeh (Bu Sabah) adlı radyo programına verdiği mülakatın kaydı sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

Röportajın Haboker Hazeh programının 15 Ekim tarihli çevrimiçi baskısında yer almadığını ve sansürlenmiş olabileceğini belirtmek gerekir.

Porat ayrıca Perşembe günü İsrail'in Kanal 12 televizyonuna verdiği röportajda İbranice konuşan Filistinli savaşçılardan birinin kendisine şöyle dediğini anlattı: "Bana iyi bak, seni öldürmeyeceğiz. Seni Gazze'ye götürmek istiyoruz. Seni öldürmeyeceğiz. O yüzden sakin ol; ölmeyeceksin." 

"Sakindim çünkü başıma bir şey gelmeyeceğini biliyordum" diyen Porat, savaşçıların silahları dolu olmasına rağmen esirlere ateş ettiklerini ya da onları silahla tehdit ettiklerini görmediğini belirtti. Ayrıca onlara su verdiklerini de söyledi.

Esirler ordunun gelmesini (İsrail ordusu) beklerken, öğleden sonra sıcağı nedeniyle çimenlik alana çıkmalarına izin verildi. Porat, İsrail güçlerinin gelişini, savaşçıları ve İsrailli esirleri yaralayan ağır bir yaylım ateşiyle duyurduğunu bildirdi.
 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş