İsrail'in alıkoyduğu Madleen gemisinde yer alan Türk aktivist Şuayb Ordu bugün serbest bırakılacak.
tv100'de Kübra Par'la Ana Haber'de konuşan Şuayb Ordu’nun eşi Sümeyra Akdeniz Ordu, "“Bu buruk bir sevinç. Ablukayı kırdığımızda sevincimiz tamamlanacak” dedi.
Sümeyra Akdeniz Ordu ayrıca "Ekmek ve su verdikleri fotoğraf ve videolar tamamen silah zoruyla yapılmış. Saatlerce aç bırakılmışlar" dedi.
Ordu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Maalesef onlar İsrail askerleri tarafından kaçırıldıktan sonra Şuayb ile bizzat iletişime geçemedim. Ama Dışişleri yakından ilgilendiler. Kendisinin iyi olduğunu, bana selam söylediğini merak etmemem gerektiğini iletmiş. Aklım hep ondaydı.
Çıkan arkadaşlarımızdan biriyle görüştüm. Örneğin ekmek ve su verdikleri fotoğraf ve videoların tamamen silah zoruyla yapıldığından bahsetti. Saatlerce aç bırakıldıklarını ifade etti. 12 aktivist 200 asker tarafından karşılanmış. Kadın ve erkek olmak üzere hücrelere alınmışlar. Ama aralarından 2 kişi daha ağır bir muameleye maruz kalmış."
Mısır Darbesi ve Şehitler Unutulmadı
13.07.2026
PARANIN DİNİ İMANI YOK MU?|YUSUF YAVUZYILMAZ
14.07.2026
Hayır ve Şer|Mukaddes Özkan
21.06.2026
İlkel “komünal” toplum|Vahdettin İnce
21.06.2026
Amerika Kaybetti / Mehmet Taşdöğen
26.06.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
İnsan, Ahlak ve Siyaset YUSUF YAVUZYILMAZ 21.06.2026
Kemal Tahir: Yerli Romanın Büyük Ustası Onur TAN 30.06.2026