İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, soykırımcı İsrail'i kastederek, "Soykırımcı devletle ticaret yapmayız." dedi.
Sanchez, Meclis'te ayrılıkçı Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) Partisi'nin Sözcüsü Gabriel Rufian'ın İspanya'daki azınlık sol koalisyon hükümetini siyonist İsrail ile silah ticareti yapmakla suçlayan sözlerine cevap verdi.
"Soykırımcı devletle ticaret yapmayız." diyen Sanchez, işgalci İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı sessiz kaldıkları yönündeki iddialarının doğru olmadığını ifade etti.
İspanya'da muhalefette bulunan ERC ile aşırı solcu Podemos ve Bask bölgesinde faaliyet gösteren EH Bildu partileri, hükümetin ve Başbakan Sanchez'in özellikle son bir haftadır yaptıkları tüm açıklamalara rağmen, hükümeti İsrail ile silah ticaretine devam etmekle suçluyor.
Kur’an dervişi Kemal Kelleci vefat etti
16.09.2026
Maduro'nun Eşinden Ev Hapsi Talebi
15.09.2026
Şam’da tarihi açıklama: SDG feshedildi
26.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Ezherli Kuytul AHMET GÜRBÜZ 02.09.2026