İran İslam Cumhuriyeti heyeti, İslamabad yolunda uçağa yerleştirilen şehit çocukların eşyalarıyla dikkat çekti.
İran İslam Cumhuriyeti’nin ABD ile gerçekleştireceği kritik görüşmeler öncesinde dikkat çeken bir görüntü dünyaya yansıdı.
İranlı yetkililer, İslamabad’a giden müzakere heyetinin uçağında, daha önce düzenlenen saldırılarda şehit edilen çocuklara ait fotoğraf ve eşyaların koltuklara yerleştirildiğini paylaştı.
İran basınında yer alan görüntülerde, özellikle Hürmüzgan eyaletine bağlı Minab kentinde bir okula düzenlenen saldırıda şehit olan çocukların hatıralarının taşındığı görüldü. Bu anlamlı sahne, İran İslam Cumhuriyeti’nin müzakere masasına yalnızca diplomatik dosyalarla değil, aynı zamanda yaşanan acıların hafızasıyla gittiğini ortaya koydu.
İran İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, uçaktan paylaştığı görüntüye "Bu yolculukta yoldaşlarım onlar." notunu düşerek, şehit çocukların hatırasının müzakerelerdeki duruşlarını belirleyeceğini vurguladı.
İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri, Minab’daki kız okuluna yönelik saldırının bir "savaş suçu" ve "insanlığa karşı suç" olduğunu açıkça ifade ederken, bu saldırıda onlarca çocuğun şehit edildiğini hatırlattı. Saldırıya ilişkin sorumluluğun ABD’ye ait olduğu vurgulandı.
Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti heyetinin Pakistan’ın başkenti İslamabad’a ulaştığı ve ABD ile yapılacak görüşmeler için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Heyete başkanlık eden Galibaf, daha önce yaptığı açıklamalarda Washington ile yürütülen müzakerelerin geçmişte defalarca ihlal edildiğini belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu sürece temkinli yaklaştığını dile getirmişti.
ABD Başkanı Donald Trump ise İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik şartlarını yineleyerek nükleer faaliyetlerin tamamen durdurulmasını talep etti. Bu durum, taraflar arasındaki görüşmelerin son derece çetin geçeceğine işaret ediyor.
İran İslam Cumhuriyeti ise tüm bu baskılara rağmen net bir duruş sergiliyor: Şehitlerin hatırası unutulmadan, haklardan taviz verilmeden müzakere yürütülecek.
Hayır ve Şer|Mukaddes Özkan
21.06.2026
İlkel “komünal” toplum|Vahdettin İnce
21.06.2026
Sait Çamlıca ile Derkenar
14.06.2026
Amerika Kaybetti / Mehmet Taşdöğen
26.06.2026
bırak da olsun be dost! MUSTAFA AKMEŞE 10.07.2026
AMERİKA, NATO VE TÜRKİYE YUSUF YAVUZYILMAZ 11.07.2026
TEBDİL-İ MEKÂNDA FERAHLIK VARDIR! AYTEN DURMUŞ 10.07.2026
Dindarların Çelişkileri YUSUF YAVUZYILMAZ 13.06.2026
İnsan, Ahlak ve Siyaset YUSUF YAVUZYILMAZ 21.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 7 ÜSTÜN BOL 19.06.2026
Bireyselleştikçe Tükenen Vefa AHMET GÜRBÜZ 15.06.2026