metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Ankara Analiz

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir: “Amerika asla çözümün bir parçası olamaz”

06.11.2023

 

Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Türkiye’ye yapmış olduğu ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir, “Amerika asla çözümün bir parçası olamaz. Bu denklemde yer almamalıdır. Hamas’ın devre dışı bırakılacağı hiçbir formül çözüm olamaz. Türkiye Hamas’ın rızasının olmayacağı hiçbir şeye olumlu yaklaşmamalıdır.” dedi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Türkiye ziyaretine tepki gösterdi.

İlk günden beri siyonizmden yana taraf tutan, ateşkes tekliflerini BM’de veto eden ABD’nin çözümün bir tarafında yer almaması gerektiğini söyleyen Demir,söz konusu ziyaretle Siyonistlerin işgallerini güvenceye alan bir çözümü dayatmak istediklerini belirtti.

“Gazze’deki vahşet ve mezalim tüm şiddeti ile devam ediyor”

Gazze’de soykırımın devam ettiğini belirten Demir, “Gazze’deki vahşet ve mezalim tüm şiddeti ile devam ediyor. Gazze’den alınan bilgilere göre dün gece 7 Ekim’den beri en şiddetli bombardıman yaşandı. Aksa Tufanının üzerinden bir ay geçmesine, çoğunluk kadın ve çocuk olmak üzere on binin üzerinde şehidimiz olmasına rağmen halen maalesef Gazzeli kardeşlerimiz yalnızdırlar. Su, elektrik, gıda yok. Hastaneler bombalanıyor, yaralılara müdahale edilemiyor. Belki binlerce insan halen enkazların altında bulunuyor. Buna rağmen dünya yapılan soykırımı seyrediyor. İslam ülkelerinin yönetimleri kılını hala kıpırdatmadı. Amerika, İngiltere, Fransa, Japonya ve diğer batı ülkeleri orduları ile ve tüm insanlığa meydan okurcasına Siyonist vahşete her türlü desteği veriyorlar.” İfadelerini kullandı.

“Hamas, Filistinlilerin seçimle iktidara getirdiği ve Filistinlilerin iradelerini temsil eden siyasi bir harekettir”

Gazze’de yaşanan soykırımın faili olan Amerika’nın çözümün bir parçası olamayacağını belirten Demir, “Bu vahşetin faili olan Amerika Dış işleri bakanı Blinken Türkiye’ye gelip sözde çözüm yolu arayışında bulunuyor. Ancak Siyonistlerin işgallerini güvenceye alan bir çözümü dayatmak istedikleri bilinen bir gerçektir. İlk günden beri siyonizmden yana taraf tutan, ateşkes tekliflerini BM’de veto eden ABD çözümün bir tarafında yer almamalıdır. Blinken’in bölgeye gelmesinin asıl amacı; Hamas’ı devre dışı bırakıp Gazze’yi insansızlaştırma stratejilerini ilgili ülkelere kabul ettirmektir. Hamas’ı haksız gören zihniyet, siyonizmin şimdiye kadar ki bütün işgallerini meşru gören zihniyettir. Hamas, Filistinlilerin seçimle iktidara getirdiği ve Filistinlilerin iradelerini temsil eden siyasi bir harekettir.” dedi.

“Hamas’ın devre dışı bırakılacağı hiçbir formül çözüm olamaz”

Hamas’ın Filistin halkının iradesiyle seçilmiş meşru bir halk hareketi olduğunu belirten Demir, “Şunu açıklıkla ifade etmek isteriz ki; Amerika asla çözümün bir parçası olamaz. Bu denklemde yer almamalıdır. Hamas’ın devre dışı bırakılacağı hiçbir formül çözüm olamaz. Hamas’ın mücadelesi işgal ve katliamlara karşı haklı bir mücadeledir. Hamas, halkın kahir ekseriyeti tarafından seçimle iş başına getirilmiş meşru bir halk hareketidir. Bu nedenle Hamas’ın kabul etmeyeceği bir formül asla dayatılmamalıdır. Türkiye Hamas’ın rızasının olmayacağı hiçbir şeye olumlu yaklaşmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Gazze’deki vahşi ve insanlık dışı ablukayı kırmak, temel insani ihtiyaçları ulaştırmak için hepimize büyük bir insani sorumluluk düşmektedir”

Gazze’de meydana gelen insani krizin aşılması için temel insani ihtiyaçların ulaştırılması gerektiğini belirten HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, son olarak şunları kaydetti:

“Gazze’deki vahşi ve insanlık dışı ablukayı kırmak, temel insani ihtiyaçları ulaştırmak için hepimize büyük bir insani sorumluluk düşmektedir. Bugün acil olarak temel gıda ve tedavi ihtiyaçlarının Gazze’ye ulaştırılması gerekir. Bunu yapmak için uluslararası bir deniz filosu hızlı bir şekilde yola çıkarılmalıdır.  Türkiye bütün imkanlarını ortaya koyarak bu zemini oluşturmalıdır. İslam ülkeleri başta olmak üzere insan haklarına saygı duyduğunu iddia eden ve Siyonist vahşete karşı çıkan bütün ülkelerin, en başta da İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkeler bu filoya fiili olarak, gemi ve temel ihtiyaçlar vermek suretiyle destek vermelidir.Bu çağrımız sadece Türkiye’ye değil elbette. Müslim veya gayrı müslim bütün ülkeler bu filo için harekete geçmelidir. Özetleyecek olursak; Blinken’in dayatmaları asla kabul edilmemelidir. İkinci olarak da deniz yolu ile uluslararası bir yardım filosunun hemen yola çıkarılması çağrısında bulunuyoruz.”

 

 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş