Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, ABD’nin Venezuela’ya yönelik askeri müdahalesini “egemenlik ihlali” olarak nitelendirdi. Ramaphosa, uluslararası hukuka aykırı olduğunu söylediği operasyonun reddedilmesi çağrısı yaparak, alıkonulan Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin derhal serbest bırakılması talebinde bulundu.
Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, ABD’nin Venezuela’ya yönelik askeri müdahalesini “egemenlik ihlali” olarak nitelendirerek, alıkonulan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Devlet Başkanı Ramaphosa, yaptığı açıklamada, ABD’nin Venezuela’ya düzenlediği askeri operasyonun uluslararası hukuka ve devletlerin egemenlik haklarına aykırı olduğunu belirterek, Güney Afrika hükümetinin bu eylemden derin endişe duyduğunu ifade etti.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne uluslararası hukuku koruma, barış ve güvenliği sağlama görevini yerine getirme çağrısında bulunan Ramaphosa, “ABD’nin giriştiği bu tür eylemleri kesinlikle reddediyoruz ve Venezuela halkının yanındayız. Ayrıca Başkan Maduro ve eşinin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” dedi.
Ramaphosa, küresel istikrarsızlık, iklim değişikliği ve artan eşitsizliğe karşı adalet ve eşitliğe dayalı bir dünya düzenine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, Güney Afrika’nın Filistin, Batı Sahra ve Küba halklarıyla ve kendi kaderini tayin hakkından mahrum bırakılan tüm topluluklarla dayanışmada kararlı olduğunu söyledi.
YOLDAKİ TAŞ/KEVSER KIRAN
19.05.2026
İsrail, Suriye'ye adım adım işgali dayatıyor
21.05.2026
Sayenizde Kurban
22.05.2026
İhracatçıya kurumlar vergisi indirimi
26.04.2026
Okullarda 'tuşlu telefon' önerisi
28.04.2026
Epözdemir'e takipsizlik
28.04.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 5 ÜSTÜN BOL 23.05.2026
oyaladı dost… MUSTAFA AKMEŞE 21.05.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 5 ÜSTÜN BOL 23.05.2026
Görmediğin bir oğlu olmuş… OSMAN KAYAER 27.04.2026