Gündemdeki konu ve olayları İslamî bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim dergisinin Temmuz 2023 (253.) sayısı çıktı.
Araştırmacı-yazar Ali Kaçar, "Peygambersiz, İslami Mücadele Ol(a)maz!" başlıklı yazısında, Hz. Peygamber'in (sav) Müslümanlar için her yönüyle örnek olması gerektiğini vurgulamış.
Bu ay dosya konusu "İslam'da İtaat ve Sınırları" olarak belirlenmiş. Dosya konusu çerçevesinde; Fatih Pala, Rüveyde Bera Pala, Sümeyye Demirci ve Taşkın Önel, "İtaat" kavramını değişik açılardan ele almışlar.
Dergide, ayrıca Cefai Demirel'in "Ya Hayır Konuş ya da Sus", Emrah Doğru'nun "Bu Gidiş Nereye?", Harun Akça'nın "Neleri İsraf Etmiyoruz ki?", Sıtkı Pişkin'in "Aristo, Büyük İskender ve Kemalist İdeoloji", İsmail Ceylan'ın "Titan Denizaltısı ve Balıkçı Teknesi: Kimin Hayatı Daha Önemli?" başlıklı çevirisi, Ali Kaçar'ın "İslami Mücadele ve Adanmışlık" isimli yeni kitabı hakkındaki tanıtım yazısı ve yine Ali Kaçar'ın "Ümmetin Yeniden İhyası" başlıklı bir diğer yazısı yer almış.
Biz de sizlere bir Genç Birikim dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor ve dergiye, yayın hayatında başarılar diliyoruz.
www.gencbirikim.net
Küba'dan ABD'nin tehditlerine rest
12.01.2026
Sudan Hükümeti, başkent Hartum'a geri döndü
12.01.2026
ABD'de FED Başkanı’na yolsuzluk soruşturması
12.01.2026
Türk kaptan, Dubai'de tutuklandı
22.12.2025
Salavat-ı Şerife AHMET GÜRBÜZ 12.01.2026
Venezüella İran ve Suriye AHMET GÜRBÜZ 14.01.2026
ABD Terörü ve Rızanın Çözülüşü BEKİR BERAT ÖZİPEK 04.01.2026
Özgürlük, Din ve Siyaset YUSUF YAVUZYILMAZ 27.12.2025
Kalemin Dansı, Göstergenin Oyunu ZEYNEP YÜCEL 24.12.2025
yola iz olanlar hz ebu bekir MUSTAFA AKMEŞE 26.12.2025
BOŞANMALAR NEDEN ARTMAKTADIR? AYTEN DURMUŞ 27.12.2025