metrika yandex
  • $32.34
  • 34.52
  • GA17200

Haberler / Türkiye

Fatih Erbakan: Seçimlere tek başımıza gireceğiz

07.01.2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan 'ittifak' tartışmalarıyla ilgili "Bizim derdimiz Milli Görüş zihniyetinin Türkiye’de iktidara gelmesidir. Bu olmadıktan sonra yani Milli Görüş’ün prensiplerine, kırmızı çizgilerine riayet edilmeyecekse bizim herhangi bir ittifakın içerisinde yer almamızın hiçbir anlamı yok" ifadelerini kullanarak, Yeniden Refah Partisi olarak seçimlere tek başlarına gireceklerini bildirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin 3 günlük Kızılcahamam İktidara Hazırlık Kampı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erbakan, partisinin herhangi bir ittifak ile bir araya gelip gelmeyeceği ve ortak aday meselesine nasıl baktığına ilişkin konuştu.
 
'DERDİMİZ MİLİ GÖRÜŞ ZİHNİYETİNİN İKTİDARA GELMESİ'
 
Erbakan, siyasi bir ortaklık kurma olasılıkları hakkında şöyle konuştu:
 
"En başından beri söyledik; bizim derdimiz Milli Görüş zihniyetinin Türkiye’de iktidara gelmesi. Bu olmadıktan sonra yani Milli Görüş prensiplerine uygun hareket iktidar olunduğunda yapılmayacaksa, Milli Görüş’ün kırmızı çizgilerine riayet edilmeyecekse bizim herhangi bir ittifakın içerisinde yer almamızın hiçbir anlamı yok. ‘Böyle bir ittifakın içerisinde de yer almayız’ dedik.
 
'ŞU AN SEÇİME TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ DİYE GÖRÜNÜYOR'
 
Biz bütün siyasi partilere de davet yapıyoruz. Diyoruz ki “gelin, kurtuluş Milli Görüş’tedir. Milli Görüş’ün ekonomide, sosyal ve dış politikalardaki temel esaslarına uygun bir deklarasyon, bir beyanname ortaya koyalım. İktidar olduğumuzda bu yoldan yürüyecek, bunları uygulayacağız. Milli Görüş’ün bu temel prensipleri, kurtuluş reçeteleri etrafında birleşelim” diye her fırsatta ifade ediyoruz. Ancak görünen o ki bu şartlarda bu temel prensiplere sahip olan tek parti olarak, Yeniden Refah Partisi olarak seçimlere tek başımıza gireceğimiz."

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş