Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilere konuştu ve yeni anayasa ile adaylığı konusunda açıklamalar yaptı.
Erdoğan, "Yeni anayasayı kendimiz için değil, ülkemiz için istiyoruz. Benim tekrar seçilme veya tekrar aday olma gibi bir derdim yok" dedi.
Anayasa konusunda bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Erdoğan "Artık darbecilerin değil, sivillerin ortaya koyduğu bir anayasaya ihtiyacımız var" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 5 Kasım'daki grup toplantısında yaptığı açıklamadan bu yana ara ara gündeme geliyor.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Ocak ayında bu konunun gündemlerinde olduğunu belirtti ve "Önemli olan milletin istemesidir" demişti.
PARANIN DİNİ İMANI YOK MU?|YUSUF YAVUZYILMAZ
14.07.2026
Mısır Darbesi ve Şehitler Unutulmadı
13.07.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026
Neden İslamcıyım YUSUF YAVUZYILMAZ 05.08.2026
MEKKE İTTİFAKI SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 09.08.2026
MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASI YUSUF YAVUZYILMAZ 09.08.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026