Erdoğan konuşmasında Yunanistan'ın göçmenlere yönelik tutumunu, geçen hafta Yunan sahil güvenlik güçlerinin botlarını batırması sonucu ailesiyle birlikte hayatını kaybeden 9 aylık Asım bebek ve 4 yaşındaki ağabeyinin fotoğrafını göstererek eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'ye seslenişinde 9 aylık Asım bebek ve 4 yaşındaki ağabeyinin fotoğrafını göstererek, "Asım bebek ve Abdülvahap aileleriyle birlikte Yunan sahil güvenlik güçlerinin botlarını batırması sonucu vefat etmiştir. Avrupa'nın ve BM kurumlarının bu acımasızlıklara artık dur demesinin vakti çoktan gelmiştir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu'nda BM'nin 77'nci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etti.
Erdoğan konuşmasında Yunanistan'ın göçmenlere yönelik tutumunu, geçen hafta Yunan sahil güvenlik güçlerinin botlarını batırması sonucu ailesiyle birlikte hayatını kaybeden 9 aylık Asım bebek ve 4 yaşındaki ağabeyinin fotoğrafını göstererek eleştirdi.
"Avrupa ve BM kurumları bu acımasızlıklara artık dur demeli"
Erdoğan konuşmasında, "Geçen hafta 9 aylık Asım bebek ve 4 yaşında Abdülvahap aileleriyle birlikte Yunan sahil güvenlik güçlerinin botlarını batırması sonucu vefat etmiştir. Avrupa'nın ve BM kurumlarının bu acımasızlıklara artık dur demesinin vakti çoktan gelmiştir" ifadelerini kullandı.
"Biz Aylan bebeklerin cesetleri kıyılara vurmasın diye çırpınırken, Yunanistan hukuksuz, pervasız geri itmeleriyle Ege'yi mülteci mezarlığına çevirmektedir" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Mülteci krizi, daha iyi bir gelecek aramak için yola çıkan masumları botlarını batırıp ölüme terk etmekle, toplama kamplarına doldurmakla çözülemez. Terör örgütleri ve zalim rejimler yerine ülkemizle iş birliği yaparak bölgenin güvenliği ve refahına katkıda bulunmak isteyecek herkesle çalışmaya hazırız."
Umran dergisi Ağustos 2026 sayısı çıktı
20.08.2026
YKS'de Şok Tablo: 22 Üniversite Sıfır Çekti
20.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Ne Karma Ne De Zorunlu Eğitim|Özkan Yaman
30.07.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
sessiz savaşlarımız MUSTAFA AKMEŞE 20.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ- 4 ÜSTÜN BOL 19.08.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026
MEKKE İTTİFAKI SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 09.08.2026