metrika yandex
  • $32.19
  • 34.99
  • GA17650

Haberler / Türkiye

Erdemli İnsanlar Hareketi (ERDEM) Tanışma Kampı Gerçekleştirdi

04.10.2023

22-26 Eylül tarihleri arasında Erdemli İnsanlar Hareketi (ERDEM) Alanya/İncekum mevkiinde bulunan ormanlık alanda kamp programı gerçekleştirdi. Bu kamp aynı zamanda  Erdemli İnsanlar Hareketi bünyesindeki ilk kamp programı olma özelliğini taşımaktadır.

Kamp boyunca hikmet dersleri, düşüncelerimize yön veren şahsiyetler, insan olarak toplumsal sorumluluklarımız, gelecek tasavvuru ve yakın tarih üzerine söyleşiler gerçekleştirildi. Yüzme, doğa yürüyüşü, voleybol, tüplü dalış, zıpkınla balık avı gibi çeşitli spor aktiviteleri yapıldı. Erdemli insanlar Hareketi (ERDEM) kamp akşamlarında şiir dinletileri, ezgiler ve türkülerle yüreklere dokundu. Antalya bölgesinin önde gelen STK’larının temsilcileri ziyaretlerde bulundu ve karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Antalya İHH arama kurtarma ekip lideri Ali Uygur bey kamptaki katılımcılara “Arama Kurtarma Farkındalık Eğitimi” ve dalış eğitimi verdi.

Kamp süresi içerisinde Erdemli İnsanlar Hareketinin bu zamana kadar neler yaptığı anlatıldı ve   gelecekte yapacağı faaliyetler konusunda istişareler yapıldı.

Erdemli İnsanlar Hareketi (ERDEM) kamp programı 26 Eylül Salı günü, tarihi ve doğal güzelliklerinin öne çıktığı Hasan Sezen beyin mihmandarlığında Alanya gezisi ile sona erdi.

Erdemli İnsanlar Hareketi (ERDEM) kimdir?

Bağımsız karakterli, dürüst, ahlâklı, değerlerimize saygılı, geçmişle gelecek arasında köprü olmayı umut eden, barış dili inşa etmeyi önemseyen, güzel insanlara kapısı ve gönlü açık dinamik bir yapıyı hayata dahil etmek için kurulmuştur.

ERDEM; kendisini toplumu insanlığı dert edinen sahici insanların acılarının sağaltılacağı bir sığınak olmak istiyor...

ERDEM; düştüğü yerden kalkma zamanının geldiğini düşünen, tarih sahnesine  yeniden çıkma özgüvenine sahip insanların evi olmak için varlığını ilân ediyor...

ERDEM; cepheleşmiş, ayrışmış; fiziksel yakınlığa karşı ortak inanç, fikir, güven  zeminini yitirmiş kalabalıkların patlamaya yaklaşan gerilimlerini azaltmayı görev kabul eden derin bir sızının adı ..

“Erdemli insanlar önce iyi niyetlerle yola çıkarlar. Geleneği dikkate alırken akılları da her daim devrededir. Akıl ve nakli birleştiren erdemli mümin kullar, hikmetli adımlar atmaya dikkat ederler… Başka inanç ve düşünce sahibi toplulukların içinde de erdemli insanlar vardır. İnsan olmanın getirdiği bilinçle “erdem” ortak paydası altında toplanırlar. İyilikleri, büyük bir incelik ve nezaketle yaparlar. Rahmetli Recep Vidin’in (TRT’de yapımcıydı) müthiş hikmetli ifadesiyle “Gözyaşına kamera tutulmaz” ilkesini hiçbir zaman gözardı etmezler. Muhtaç insanlar üzerinden reklâm yapılmasını doğru bulmazlar. Zenginlerin fakirlere verdiklerinin lütuf olmadığını, bilakis fakirlerin zenginler için bir lütuf olduğuna inanırlar. Varlıkları içinde yoksulların payı olduğunu asla unutmazlar. Verdikleri/verecekleri yüzünden fakirleşeceklerini düşünmezler.” (MEHMET YAVUZ AY)

Yorum Ekle
Yorumlar (1)
mehmet ali öner | 04.10.2023 12:43
eyin bakaam, gezin gali.. biz de bigün kamp yaparık ve sizi ünnemeyik..