metrika yandex
  • $32.47
  • 34.8
  • GA18240

Haberler / Sivil Toplum

Eğitim İlke-Sen ve Sağlık İlke-Sen: Kamu Çalışan Zammı Hakikate ve İnsan Haysiyetine Açık Saldırıdır, Reddediyoruz!

04.01.2023

Eğitim İlke-Sen ve Sağlık İlke-Sen kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan zam hakkında açıklamada bulundu.

Açıklanan enflasyon rakamlarının sahici bulunmadığı belirtilen açıklamada emekçilerin ve kamu çalışanlarının vahşi piyasanın sömürge mekanizmasında  bir yem olarak kullanılmak istendiğine dikkat çekildi. Emekçilerin köle olmayacakları ve haysiyet sancaklarını yere düşürmeyecekleri vurgulandı.

Basın açıklaması metni:

"KAMU ÇALIŞAN ZAMMI HAKİKATE VE İNSAN HAYSİYETİNE AÇIK SALDIRIDIR, REDDEDİYORUZ!
 
TÜİK’in sahte enflasyon rakamları esas alınarak hesaplanan kamu çalışan zammı ülke gerçeklerine, vicdan ve adalet terazisine aykırı; emeğe, hakikate ve insan haysiyetine açık saldırıdır. Reddediyoruz!
 
Yağmacı, vahşi piyasa koşullarının önüne atılarak açlık ve yoksulluğa terk edilen bütün emekçi sınıflar gibi kamu çalışanları da aynı sömürü mekanizmasına bir kez daha yem olarak sunulmak istenmiştir.  
 
Bu sefalet, kölelik ve sömürü oranlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emek sömürüsüne alkış tutan işbirlikçi sendika programında “müjde” olarak açıklaması da yaşadığımız vahamet ve garabetin zirvesi olarak zihin ve vicdanlara kazınmıştır.
 
Geniş kitleleri “Çin modeli” tanımlamasıyla ucuz emek cenneti yaparak baskılamak amacındaki AKP iktidarının bütün paydaş ve ortaklarıyla açlık ve yoksulluk düzenini kalıcılaştırma niyetine teslim ol-mayacak, halkımızın topyekûn köleleştirilme gayretlerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.
 
“Hakça Bölüşüm, Adil Paylaşım” ilkesi tutunup önerdiğimiz daldır. Şunu herkes bilmelidir ki emekçiler köle olmayacak, haysiyet sancaklarını yere düşürmeyecektir."
 
EĞİTİM İLKE-SEN & SAĞLIK İLKE-SEN

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş