Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu bu sabah gözaltına alınmıştı. Gergerlioğlu ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gergerlioğlu'nun ifadesi dikkat çekti.
TBMM Genel Kurulunda, hakkında "terör propagandası yapmak" suçundan kesinleşen mahkeme kararının okunmasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu sabah gözaltına alınmıştı. Mecliste gözaltına alınan Gergerlioğlu ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
17 Mart'ta terör propagandası yaptığı gerekçesiyle vekilliği düşürülen Gergerlioğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de nöbet eylemi yapmaya başlamıştı.
İddialara göre abdest almak üzere grup odasını terk ettiğinde, polis tarafından lavaboda gözaltına alınan Gergerlioğlu, sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi.
Daha sonra Kavaklıdere Karakolu’na götürülen Gergerlioğlu ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.
"NAMAZI KARAKOLDA KILARSINIZ DEDİLER"
Gergerlioğlu ifadesinde şunları dile getirdi:
* Sabah tuvalete gidip daha sonra ellerimi yıkamak için çıktığımda orada bir kısım Meclis polisinin beklemekte olduğunu gördüm. Elimi yıkadım ve abdest aldım.
* Polislere sabah namazını kılmak istediğimi ondan sonra giyinerek işlem yapabileceklerini söyledim. Dar olan sabah namazı vakti ile biran önce namazımı kılmak istedim ve üzerimi giymek istediğimi ifade ettim.
* ‘Karakolda kılarsınız’ dediler. Karakola kadar sabah namazı vaktinin geçeceğini ve kılamayacağımı söyledim. Ancak izin vermeyip koluma hızlıca girerek beni koşar adım götürmeye başladılar.
ÜZERİMDE PİJAMA, AYAĞIMDA TERLİK
* Elbiselerimi ve ayakkabılarımı giyemeyerek terliklerimle çıkmak zorunda kaldım. Beni çekiştirdiler asansörden indiğimizde merdiven tırabzanlarını tutarak “ne yapıyorsunuz” dedim. buna rağmen güç kullanarak beni ekip otosuna bindirdiler. Üzerimde pijama ve ayağımda terlik varken bu yapıldı.
* Sanırım kamuoyuna uygunsuz bir görüntümün servis edilmesi için özellikle yapıldı. ayrıca ibadet özgürlüğüm de ihlal edildi. Güç kullanımı sırasında sol ön kolumda ekimozlar oluşmuştur. Boynumda kas ağrıları vardır. Olayın sıcaklığı geçtikten sonra ki hissettiğim parmağımı bükmekte zorlandığım doktor raporunda yoktur.
* Kendimi orada ifade etme özgürlüğüm ve ibadet özgürlüğüm ihlal edilmiştir. Güç kullanmak suretiyle darp edildim. Ceza hukuku açısından hiç bir suçlamayı kabul etmiyorum. Yaptığım fiiller ve sözler hukuka aykırı değildir. Ayrıca hukuka aykırı olarak yakalanmam yapıldığı için davacı ve şikayetçiyim
GÜNDEMDEKİ KONULAR|DAVUT GÜLER
18.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
sessiz savaşlarımız MUSTAFA AKMEŞE 20.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ- 4 ÜSTÜN BOL 19.08.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026