Yazar Burhan Kavuncu, Büyük Şeytan ABD’nin son günlerde Türkiye üzerinde Ekonomik oyunlarını ve tezgahlarını bozmak için bir hükümete bir dizi tavsiyelerde bulundu .
Kavuncu, 15 Temmuz’dan daha ciddi bir saldırı altında olduğumuzu , devletin daha ciddi bir duruşa geçmesi gerektiğini belirterek, MGK’yı da acil toplantıya çağırıp Eko – Siyasi Paket ilan etmesi gerektiğini ifade etti.
Burhan Kavuncu tarafından alınması tavsiye edilen kararlar şu şekilde:
1-Madem ki 15 Temmuz benzeri bir saldırı altındayız, devletin daha ciddi bir karşı duruşunu görmeye ihtiyaç var
2-Acilen MGK toplanmalı eko-siyasi tedbirler paketi ilan etmelidir
3-Kriz yönetiminin başına güven veren birisi geçmeli, bakan istifa etmesin ama ekonominin ehil ellerde olduğu ve gerekli tedbirlerin alındığı hissettirilemedi
4-Tasarruf tedbirlerine devletten başlanmalı, sembolik önemi olsa da Cumhurbaşkanı, Bakan ve Milletvevekillerin maaşı düşürülmeli, Kanal İstanbul gibi dış borca dayalı yatırımlar ertelenmelidir
5-Bu krizden ABD ile uzlaşarak çıkamayız. AB’nin ambargo resti önemli bir imkan. ABD’nin Rusya, Çin, İran, Türkiye yaptırımları sürdürülebilir değil. Ambargo ve yaptırımlara karşı, BRİCHS ve İran’la işbirliğinde kararlı olmalı, dış ticarette $ kullanmama ve en büyük masraf kalemimiz enerjide yakın işbirliği imkanları aranmalıdır.
6-ABD’ye karşı istikrarlı ve kararlı durulmalı, esip gürledikten sonra “sen büyüksün” gibi söz ve tavırlardan kaçınmalı, İncirlik ve Kürecik’te askeri varlığına derhal son verilmeli, samimi ve ciddi olunduğu içte ve dışta herkese gösterilmelidir.
GÜNDEMDEKİ KONULAR|DAVUT GÜLER
18.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Ne Karma Ne De Zorunlu Eğitim|Özkan Yaman
30.07.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
sessiz savaşlarımız MUSTAFA AKMEŞE 20.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ- 4 ÜSTÜN BOL 19.08.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026