Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın Şehadetinin 1. Yıl dönümü..
Filistin İslami direniş hareketi HAMAS, Şehit Komutan Yahya Sinvar'ın şehadetinin birinci yılını andığı bildiride, İsrail'in Gazze’deki ''hain hedeflerde hüsrana uğradığını ve boyun eğmek zorunda kaldığını'' söyledi.
Aksa Tufanı’nın kıvılcımının sönmeyeceğini, şehit komutanların kanının, direniş yolunu nesiller boyunca güçlendireceğini vurgulayan HAMAS, onlarına yoluna sadakat, fedakârlıklarına ve mücadelelerine vefa göstermeye; Filistin topraklarının ve mukaddesatın özgürleşmesine kadar direnişin süreceğini açıkladı.
Hamas'ın yayınladığı bildirinin tam metni:
"Hayatını ve mücadele dolu yolculuğunu cihad ve fedakârlıkla tamamladı; cepheden kaçmadan, geri adım atmadan, elinde asasıyla düşmanın zulmüne ve vahşetine meydan okuyarak savaşın tam ortasında dimdik durdu.
Büyük ulusal komutanın şehadetinden bu yana bir yıl geçti. Bu süreçte halkımız sabrı, direnci ve kararlılığıyla; direnişimiz ise gücü ve cesaretiyle vatani bir zafer kazandı.
Düşmanın Gazze’ye yönelik saldırılarında hedeflediği tüm planları boşa çıkaran bir anlaşma sağlandı. Bu anlaşma, saldırıların, soykırımın, aç bırakmanın, zorla göç ettirmenin ve etnik temizliğin durdurulmasını; 'Özgürlerin Tufanı' adıyla 1968 Filistinli esirin özgürlüğüne kavuşmasını ve siyonist kibrinin kırılmasını sağladı.
Bu mübarek yıldönümünde, kahraman komutan Yahya Sinvar’ın hayatını ve onurlu mücadelesini gururla anıyoruz.
O, gençliğinden itibaren cihad yoluna adanmış bir mücahitti; 23 yıllık esaretinde sabır ve direnişin sembolüydü.
Serbest kaldıktan sonra hazırlık ve planlama çalışmalarını sürdürdü; ta ki 7 Ekim 2023 sabahına kadar "o sabah işgali sarsan, ordusunun efsanesini yıkan, düşmanını titreten o tarihi ana kadar" ve sonunda savaş meydanında, çarpışarak, Rabbinin katına şehit olarak yükseldi.Komutan Yahya Sinvar’ın, ondan önce aynı yolu yürüyen tüm lider ve öncülerin şehadeti; hareketimizi, halkımızı ve direnişimizi yalnızca daha güçlü, daha kararlı ve daha inançlı kılmıştır.
Onların yolunu izlemekte, davalarına ve kanlarına sadık kalmakta kararlıyız.Aksa Tufanı’nın ateşi sönmeyecek; haklara, ilkelere ve ulusal birliğe bağlılığın simgesi olarak yanmaya devam edecektir.
Halkımızın kalbinde bu alev hiçbir zaman sönmeyecek, fedakârlıklar artsa da düşmanın gücü ve zulmü büyüse de…
Biz, şehit komutanlara verdiğimiz söz üzere; sancağı düşürmeyecek, onu her zaman yükseklerde dalgalandıracağız.
O sancağı, halkımızın her ferdi taşıyacak, savunacak "ta ki özgürlüğe ve Kudüs başkentli, egemen Filistin devletine ulaşıncaya kadar.
Ey Ebu İbrahim! Şehadetinin birinci yıldönümünde rahat uyu; emaneti hakkıyla yerine getirdin, düşmanın bayrağını indirmek, gücünü kırmak, liderlerini aşağılamak ve sahte varlığının temellerini sarsmak için gerçekten cihad ettin.
Bedenin Gazze topraklarından ayrılsa da, ruhun göklerde dolaşarak tüm âleme şu mesajı veriyor:
Şehitlerin kanı, Filistin ve ümmet için ebedî bir şeref destanı yazmaktadır.Düşman, gururlu Gazze topraklarında saldırgan hedeflerine ulaşamadı ve aşağılanarak ateşkese zorlandı.
Esirlerini ancak direnişin iradesi ve şartları doğrultusunda geri aldı.Rahmet ve şeref; kahraman şehit komutan Yahya el-Sinvar (Ebu İbrahim) ve milletimizin önderleri ve evlatlarından oluşan tüm şehitler kervanına…
Yüce Allah’tan, onları peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle birlikte en yüce cennetinde buluşturmasını niyaz ederiz."
Seyfettin Huca ile Derkenar
09.11.2025
Kazakistan, İbrahim Anlaşmaları'na katılıyor
07.11.2025
Gannuşi süresiz açlık grevine başladı
08.11.2025
Yazarımız Osman Kayaer Emekli Oldu
18.10.2025
Bugün Günlerden Yahya Sinvar..
16.10.2025
GÖNÜL! / Kerem Sefai
15.10.2025
Gelelim tazminat meselesine!/Mehmed Göktaş
16.10.2025
Ne Yapmalı? YUSUF YAVUZYILMAZ 09.11.2025
Atasoy Ağabey/Ak Saçlı Bilge TALİP ÖZÇELİK 15.10.2025
Bir cami, bir imam ve cemaat OSMAN KAYAER 28.10.2025
Dindarların Trajedisi YUSUF YAVUZYILMAZ 25.10.2025
Sünnet Üzerine YUSUF YAVUZYILMAZ 19.10.2025