Russian Today'dan Tercüme
Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber
Rusya Dışişleri Bakanı, barış ve istikrarın sağlanması için çok kutuplu bir dünyaya ihtiyaç olduğunu söyledi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın dünya çapında kaos tohumları ektiğini ve kendi ihtiyaçlarını başkalarının zararına karşılamak için çatışmaları körüklediğini söyledi.
Lavrov'un sözleri Rusya, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin küresel siyaseti daha adil ve eşitlikçi bir şekilde yeniden şekillendirecek bir modele duyulan ihtiyacı giderek daha fazla dile getirdiği bir dönemde geldi.
Lavrov Perşembe günü TASS haber ajansı tarafından yayınlanan röportajında "Dünya çalkantılı bir durumda kalmaya devam ediyor. Bunun nedenlerinden biri de, diğer ulusların zararına kendi hedeflerine ulaşmak için kendi sınırlarından binlerce kilometre uzakta krizleri kışkırtan Batı'daki yönetici sınıftır." dedi .
"Batı azalan hakimiyetine tutunmaya devam ettikçe, hiç kimse onun jeopolitik oyunlarından güvende değil. Bu anlayış dünya genelinde giderek artıyor."
Dışişleri Bakanı, Batılı ülkelerin er ya da geç "çok kutuplu bir dünyanın gerçeklerini kabul etmek zorunda kalacaklarını ve işte o zaman tüm meselelerin çıkarlar dengesi temelinde çözüleceğini" sözlerine ekledi.
Lavrov röportajında Batı'yı "NATO'nun genişlemesi ve Ukrayna'nın Rusya karşıtı bir sipere dönüştürülmesi" yoluyla Rusya-Ukrayna çatışmasını kışkırtmakla suçladı. Lavrov ayrıca İsrail ve Filistin arasındaki "gerilimin tırmanmasından" da Batı'yı sorumlu tuttu.
Rusya Gazze'de acil ateşkes çağrısı yapan ülkelerden biriydi. ABD, İsrail ve Filistinli direnişçiler arasındaki çatışmaların kapsamlı bir şekilde durdurulmasını talep eden çok sayıda BM Güvenlik Konseyi kararını bloke etti.
İsrail ve ABD, BM'nin Gazze'deki şaşırtıcı ölü sayısına ilişkin sayısız uyarısına rağmen, bu noktada bir ateşkesin sadece direnişçi Hamas'ın yararına olacağında ısrar ediyor.
Biz, hayatı değersiz olanlar|Berat Özipek
08.03.2026
Fahrettin Altun büyükelçi olarak atandı
07.03.2026
İran ve Biz YUSUF YAVUZYILMAZ 08.03.2026
RAMAZAN, İRAN’A SALDIRILAR ve 8 MART AYTEN DURMUŞ 08.03.2026
Surelerin Mesajları: ÂLÂ SURESİ - 8 OSMAN KAYAER 09.03.2026
ramazan ay’ı - 3 RESUL UZAR 08.03.2026
evlada mektup MUSTAFA AKMEŞE 12.02.2026
İRAN VE BÖLGESEL TAHLİL SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 22.02.2026