Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'nin Anayasa'nın 24 ve 41. maddelerindeki değişik detaylarını aktardı, teklifte yer alacak cümleleri paylaştı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsüne yasal güvence' çıkışından sonra AK Parti'nin 'anayasal güvence'' talebiyle Meclis'e getireceği teklifin detayları belli oldu. Hükümet yetkilileri dün yaptıkları açıklamayla, başörtüsü için 24. madde, LGBT ve aile konusunda ise 41. madde de değişiklik yapacaklarını söyledi.
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında iki maddedeki düzenlemeye ilişkin ayrıntıları aktardı. Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Anayasa’nın 41. maddesinde, “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır” deniliyor. “Eşler arasında” ibaresi muğlak bulunduğu için yeni çalışmada değiştiriliyor. “Aile, kadın ve erkekten oluşur” tanımı getiriliyor. Tabii 41. maddesindeki, “eşitlik” ifadesi korunuyor.
Yukarıda değindiğim hem başörtülüyü hem de başı açık kadınları koruyan düzenleme ise Anayasa’nın din ve vicdan özgürlüğüyle ilgili 24. maddesinde yer alıyor. “Kadınların başlarının ve boyunlarının açık veya örtülü olması kamu hizmetlerinde görev almalarında ve eğitim-öğretim hayatında ayrımcılık olarak kabul edilemez” deniliyor.
Bu yeni bir bakış açısı.
Başörtüsü çıkışıyla Pandora’nın kutusunu açan Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği konusunda ne yapacak?"
Umran dergisi Ağustos 2026 sayısı çıktı
20.08.2026
YKS'de Şok Tablo: 22 Üniversite Sıfır Çekti
20.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Ne Karma Ne De Zorunlu Eğitim|Özkan Yaman
30.07.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
sessiz savaşlarımız MUSTAFA AKMEŞE 20.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ- 4 ÜSTÜN BOL 19.08.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026
MEKKE İTTİFAKI SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 09.08.2026