Bugüne kadar Avrupa Müslüman Forumu’nun birçok programını takip etme imkânı buldum. En son geçen hafta İstanbul Çırağan Sarayı’nda Siyonist İsrail’in olimpiyatlardan men edilmesi için bir basın toplantısını takip etme fırsatı buldum.
Avrupa Müslüman Forumu, dünya çapında Müslümanların dertleriyle dertlenen, dünya çapında Müslümanlarla birlikte hareket eden bir yapıdır.
Avrupa Müslüman Forumu, gerek İslam coğrafyasında gerekse dünyanın diğer ülkelerinde Müslümanlara yönelik her türlü şiddetin önüne geçmek, Müslümanların uğradığı bütün haksızlıklara hukuki yollarla mücadele etmeye çalışan bir oluşumdur.
Avrupa Müslüman Forumu, daha önce de birçok program yaparak Müslümanların sesi olmaya çalıştı. İslam coğrafyası için duyarlı oluşumlar, çok büyük kazançlardır. Avrupa Müslüman Forumu’nun çalışmalarına sahip çıkmak, Müslümanlara sahip çıkmaktır.
Geçen hafta “Siyonist İsrail’in olimpiyatlardan men edilmesi” toplantısında konuşan Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdul Vakhed Niyazov:
“Fransa'da Filistin'e destek veren insanlara ve kuruluşlara yönelik bir provokasyonun hazırlandığını belirtti ve olimpiyat oyunlarından önce veya sonrasında terörist saldırılar meydana gelebilir” uyarısında bulundu.
Yine konuşmasının devamında Niyazov, “Filistin'e destek veren insanlara ve kuruluşlara bir provokasyon hazırlanıyor.” Hatırlatmasında bulunarak, dünyanın neresinde olunursa olunsun, Filistin için mücadele eden insanların çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.
Gazze’de Müslümanlara yönelik büyük bir soykırım yapılmaktadır.
Abdul Vakhed Niyazov:
“Gazze'de ki ölümler bize normal gelmeye başladı. Rakamlara alıştık. Bu çok vahim bir durum. Ortada çok büyük bir soykırım var.” Ölümlerin vahşetin bile artık Müslümanlar arasında dahi normalleşmeye başladığını bu tutumun çok düşündürücü olduğunu hatırlattı. Siyonist teröristlerin hedefi, İslam coğrafyasına egemen olmaktır.
Bu önemli toplantıda çok notlar aldım.
Bakın Niyazov, şu hususa dikkat çekti:
“Filistinliler dünya çapında yapılan protestoları ikinci bir cephe olarak görüyorlar!” bu ikinci cepheyi asla boş bırakmamak gerekiyor.
Avrupa Müslüman Forumu, dünya Müslümanlarının haklarını savunurken, nasıl bir yol izlediklerini her defasında basın yoluyla kamuoyu ile paylaşmaktadır.
Bundan sonrada Avrupa Müslüman Forumu’nun önemli çalışmalarını takip etmeye devam edeceğim.
Vesselam…
GÜNDEMDEKİ KONULAR|DAVUT GÜLER
18.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Ne Karma Ne De Zorunlu Eğitim|Özkan Yaman
30.07.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
sessiz savaşlarımız MUSTAFA AKMEŞE 20.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ- 4 ÜSTÜN BOL 19.08.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026