metrika yandex
  • $44.73
  • 51.42
  • GA51500

Haberler / Dünya

Abbas ve HAMAS lideri Heniyye, barış görüşmelerini hızlandırmak için komite kurulmasında uzlaştılar

12.08.2023

 

Filistin Devlet Başkanı Abbas ile HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin içi barış görüşmelerini hızlandırmak amacıyla gruplar arasında bir komite kurulmasına yönelik anlaşmaya vardılar.

HAMAS'ın yazılı açıklamasına göre, Heniyye, Filistinli grupların 30 Temmuz'da Mısır'ın El-Alameyn kentinde gerçekleştirdiği genel sekreterler düzeyindeki toplantının sonuçlarını takip etmek amacıyla Devlet Başkanı Abbas'ı telefonla aradı. Görüşmede, farklı dosyaları ele alacak olan gruplar arası takip komitesinin oluşturulmasının hızlandırılması gerektiği konusunda mutabık kalındı.

Aynı zamanda, görüşmede Filistin halkının birliğini güçlendirmek ve mevcut zorluklara karşı ortak milli bir tutum oluşturmak için adımlar atmanın önemi vurgulandı.

Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in 3 Temmuz'da Cenin Mülteci Kampı'na yönelik başlattığı 48 saatlik kuşatma, hava ve kara saldırılarının ardından 10 Temmuz'da yaptığı çağrı sonucunda Filistinli gruplarının 30 Temmuz'da Mısır'ın El-Alameyn kentinde genel sekreterler düzeyinde bir araya geldiği hatırlatıldı.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş
Sayenizde Kurban