Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları ile diğer gruplar Gazze’de İsrail’e ağır zayiat verdiriyor. Dün kuzeydeki çatışmalarda bir albay, bir yarbay, bir binbaşı ve 2 yüzbaşının da aralarında olduğu 10 İsrail askeri öldürüldü. İsrail şimdiye kadar 444 askerinin öldürüldüğünü açıklasa da sayının çok daha fazla olduğu belirtiliyor.
İsrail işgal ordusu Gazze içlerine girdikçe verdiği kayıp sayısı da hızla artıyor. Gazze'nin kuzeyinde ve güneyde Han Yunus'ta yoğunlaşan çatışmalarda işgalci gücün üst düzey kayıplar vermeye başladığı da belirtiliyor. Buna göre kuzeydeki çatışmalarda İsrail ordusundan bir albay ve yarbayın bulunduğu 5'i subay, 10 İsrail askeri öldürüldüğü belirtildi. Haaretz gazetesinin haberinde, Şucaiye Mahallesi'nde ateş açılması üzerine İsrail askerlerinin bir binaya yaklaştığı, burada yoğun silah ateşi ve patlayıcılarla tuzağa düşürülerek yaralandıkları aktarıldı.
İki birlik tuzağa düşürüldü
Yaralı askerleri kurtarmaya giden iki birliğin de benzer biçimde tuzakta patlayıcı ve silah ateşiyle karşılaştığı belirtildi. Yakındaki tünellere kaçırılmasından korkulan askerlerin, hava ve topçu desteğiyle çıkartıldığı paylaşıldı. Öte yandan Kassam Tugayları ile Kudüs Seriyyeleri'nin Gazze'de 15 kişilik İsrail gücüne karşı kurduğu "pusuda" ölen ve yaralananların olduğu bildirildi. 7 Ekim'den bu yana 115’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 444 İsrail askeri öldürüldü. Ancak işgalci gücün can kaybı ve yaralı sayısının daha fazla olduğu değerlendiriliyor
Çin gemisi, ABD'nin Hürmüz ablukasını deldi
14.04.2026
İspanya, Çin’i Ortadoğu’ya çağırdı
16.04.2026
PKK'lılar 4 kategoriye ayrılacak
23.03.2026
İHA pilotluğu için 54 bin kişi başvurdu
23.03.2026
OKUL, EĞİTİM VE ŞİDDET YUSUF YAVUZYILMAZ 18.04.2026
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İRAN SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 20.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026