metrika yandex
  • $32.19
  • 34.99
  • GA17650

Haberler / Dünya

Siyonist terör durmak bilmiyor

02.12.2022

Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları’nın Cenin Tugayı komutanı Muhammed Eymen Es-Sa’di ve yardımcısı Naim Cemal Zebidi’yi şehit etti.

Filistin topraklarındaki katliamlarına devam eden İsrail rejiminin son hedefi İslâmi Cihad Hareketi mensupları oldu. İsrail işgal güçleri Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenleyerek binaların çatılarına keskin nişancı yerleştirdi. Baskına karşı koymaya çalışan Filistinlilerle İsrail güçleri arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında 4 Filistinli gözaltına alındı. Dün sabah saatlerinde Cenin Mülteci Kampı’na şafak baskını düzenleyen işgalciler, İslâmi Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları’nın Cenin Tugayı komutanını ve yardımcısını şehit etti. Konuya ilişkin olarak Kudüs Tugayları’nın Cenin Tugayı tarafından yapılan açıklamada hareketin önde gelen komutanlarından olan ve saha komutanı görevi gören, Cenin Tugayı’nın da komutanlığını yapan 26 yaşındaki Muhammed Eymen Es-Sa’di (Ebu Eymen) ve onun yardımcısı, kahraman mücahitlerden ve komutanlardan 27 yaşındaki Naim Cemal Zebidi’nin şehit edildiği duyuruldu. Cenin’deki İbni Sina Hastanesi’ne gelen çok sayıda Filistinli, şehit gençlerin naaşlarını alarak kent sokaklarında dolaştırdı. Filistinliler, İsrail ihlallerine karşı Filistin halkı için koruma talep eden sloganlar attı.

İsrail güçleri dün de Cenin’deki Yabed beldesine baskın düzenleyerek, ablukaya aldığı evdeki Filistinli Abdulgani Harazallah’ı gözaltına almıştı. Olaylarda İsrail askerlerinin göğsünden vurduğu Muhammed Tevfik Bedarane şehit olmuştu. 26 yaşındaki Filistinli Muhammed Tevfik Bedarane, dün yüzlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılanlar tekbirler getirerek, İsrail karşıtı sloganlar attı. Bedarane’nin cenazesi, El-Belde el-Kebir Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Yabed Kabristanı’nda toprağa verildi.

NETANYAHU: “YAHUDİLİK YASALARINA GÖRE YÖNETİLMEYECEĞİZ”

İsrail’de hükümeti kurmakla görevlendirilen ırkçı Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu, koalisyonunda yer alacak ırkçı partilerin etkisiyle İsrail’in “Yahudilik yasalarıyla” yönetilmeyeceğini belirterek, “Kanun ülkesi (!) olmaya devam edeceğiz” dedi. Koalisyon müzakerelerinde fanatik, ayrımcı eylem ve görüşleriyle İsrail içinde de tartışmalı kabul edilen aşırı sağcı müttefikleri Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich’in taleplerine nasıl karşılık vereceğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Netanyahu, “Hükümetin ana ya da hâkim politikasını Likud Partisi ve açıkçası ben belirliyorum. Sanırım bu konuda mütevazıdan öte bir etkim var. İsrail, Talmud (Yahudilik) yasalarına göre yönetilmeyecek... Kanun ülkesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş