Mısır'da darbeci Sisi mahkemesi bugün aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu birçok İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) liderlerinin ‘doğu sınırına baskın' davasında suçlu bulunmaları nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
MENA haber ajansına göre Kahire Ceza Mahkemesi, Mısır'daki cezaevi ve doğu sınırı baskını davalarından suçlu bulunan Bedii ve diğer 10 kişinin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Mahkeme ayrıca 8 sanığa ağırlaştırılmış 15 yıl hapis cezası verdi. Diğer 9 sanığın ise beraatına karar verildiği belirtildi. Mahkeme, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında açılan davanın da vefatı nedeniyle kapandığını açıkladı.
Yargıtay, 2016 yılının Kasım ayında İhvan-ı Müslimin'in 25 lider ve üyesi hakkında verilen idam ve müebbet hapis cezalarını iptal etmişti. Bu kararın ardından mahkeme, sanıkların yeniden yargılanmalarını talep etti.
Kahire Ceza Mahkemesi, 2015 yılının Haziran ayında İhvan-ı Müslimin liderlerinden eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve yardımcısı Reşad el-Beyumi hakkında idam cezası vermişti.
Söz'ün Hakimiyeti-Zeynep Taş
09.07.2026
PARANIN DİNİ İMANI YOK MU?|YUSUF YAVUZYILMAZ
14.07.2026
Mısır Darbesi ve Şehitler Unutulmadı
13.07.2026
Neden İslamcıyım YUSUF YAVUZYILMAZ 05.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ-3 ÜSTÜN BOL 07.08.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
bırak da olsun be dost! MUSTAFA AKMEŞE 10.07.2026