Mazlumder Ankara: Alevi Dernek ve Vakıflarına Karşı Yapılan Çirkin Saldırıyı Kınıyoruz.
Mazlumder Ankara Şubesi yaptığı açıklamada Alevi dernek ve vakıflarına yapılan saldırıları kınadı.
Provokasyon amaçlı bu saldırılar ile toplum içerisinde kaos ve çatışma yaratılmak istendiğine dikkat çekilen açıklamada olayı gerçekleştirenlerin değil, arkasında bulunan güçlerin de ortaya çıkarılmasının emniyet güçlerinin ve yargının sorumluluğu ifade edildi. Kamuoyun, bu çirkin ve provokatif saldırılara karşı dayanışmaya davet edildi.
Mazlumder Ankara Şube Yönetim kurulu üyeleri, ayrıca saldırıya maruz kalan Alevi Dernek ve vakıf merkezlerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Mazlumder Ankara Şubesi'nin yaptığı açıklamanın tam metni:
"Alevi Dernek ve Vakıflarına Karşı Yapılan Çirkin Saldırıyı Kınıyoruz.
30 Temmuz 2022 Cumartesi günü Ankara’da Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne ve Sivas Divriği Gökçebel Köyü Derneği'ne saldırılar düzenlenmiştir.
Ankara Emniyet Müdürlüğü aynı gün olayla ilgili A.O.K isimli bir saldırganın yakalandığı, daha sonra 01.08.2022 tarihinde de olaya karıştığı düşünülen Ç.C.B ve B.G isimli kişilerin gözaltına alındığı konusunda bir açıklama yapmıştır.
Aynı gün içerisinde arka arkaya bir merkezden yapıldığı izlenimini veren, provokasyon amaçlı bu saldırılar ile toplum içerisinde kaos ve çatışma yaratılmak istendiği anlaşılmaktadır.
Türkiye'nin yakın tarihinde, acısı hala tazeliğini koruyan Çorum, Maraş, Sivas-Madımak ve Başbağlar, İstanbul Gazi Mahallesi gibi olaylar ile insanımız ağır bedeller ödemiştir.

MAZLUMDER olarak:
Öncelikle, sadece olayı gerçekleştirenlerin değil, arkasında bulunan güçlerin de ortaya çıkarılmasının emniyet güçlerinin ve yargının sorumluluğunda olduğunu hatırlatırken, kamuoyunu bu çirkin ve provokatif saldırılara karşı dayanışmaya davet ediyoruz.
MAZLUMDER ANKARA ŞUBESİ"

8 üniversiteye rektör ataması
23.07.2026
TBMM'den Somali tezkeresine onay
23.07.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Abdullah Naci ile Derkenar
02.07.2026
KEMENÇE Mİ KUMANÇE Mİ|KEVSER KIRAN
04.07.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ-2 ÜSTÜN BOL 27.07.2026
ERTELEMEKTEN VAZGEÇEBİLİR MİYİZ? ESRA DURU 27.07.2026
FAİLİN ADINI CÜMLE İÇİNDE KULLAN ESRA DURU 29.07.2026
Kemal Tahir: Yerli Romanın Büyük Ustası Onur TAN 30.06.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
iman vitrine değil mihraba aittir. MUSTAFA AKMEŞE 04.07.2026