Gündemdeki konu ve olayları İslamî bakış açısıyla yorumlayan Genç Birikim dergisinin Temmuz 2022 (241'inci) sayısı çıktı.
Bu sayıda; Araştırmacı-yazar Ali Kaçar, "Ege Adaları, Lozan'da Kaybedilmiştir" başlıklı yazısında; resmi tarihin adaların kaybedilmesi ile ilgili yalanlarını ortaya çıkarmış, "19 Mayıs ve Mustafa Kemal" başlıklı yazısında da yine önemli tarihi gerçeklerden bahsetmiş.
Bu ay dosya konusu, "Kurban ve Adanma" olarak belirlenmiş. Dosya konusu çerçevesinde; Fatih Pala, İslam Doğubey, Meliha Pala, Servan Özbey, Sümeyye Demirci ve Taşkın Önel "Kurban'ı ve Adanma"yı değişik açılardan ele almışlar.
Dergide, ayrıca Emrah Doğru'nun "İyi ve Kötü Çığır Açmak", Hasan Tahsin'in "Ölüm", Rüveyde Bera Pala'nın "Dimdik Durmak" başlıklı yazıları, Zihniye Karakuş'un "Bir Sabah Erkenden" isimli şiiri, İsmail Ceylan'ın "Gazze'nin Çocukları Acı Çekiyor" başlıklı çevirisi, Şehid Selman Gaffaroğlu'nun kendi bloğunda 8 Aralık 2012 tarihinde kaleme aldığı "Arka Kapı" isimli makalesi, Remzi Korkmaz'ın 22 Mayıs'ta, online olarak gerçekleşen "Milliyetçilik Virüsü ve Müslümanlar" başlıklı konferansının sunumu ile Ankara ve Kayseri Genç Birikim yaz pikniklerinin haberleri yer almış.
Biz de sizlere bir Genç Birikim dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor ve dergiye, yayın hayatında başarılar diliyoruz.
8 üniversiteye rektör ataması
23.07.2026
TBMM'den Somali tezkeresine onay
23.07.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Abdullah Naci ile Derkenar
02.07.2026
KEMENÇE Mİ KUMANÇE Mİ|KEVSER KIRAN
04.07.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ-2 ÜSTÜN BOL 27.07.2026
ERTELEMEKTEN VAZGEÇEBİLİR MİYİZ? ESRA DURU 27.07.2026
FAİLİN ADINI CÜMLE İÇİNDE KULLAN ESRA DURU 29.07.2026
Kemal Tahir: Yerli Romanın Büyük Ustası Onur TAN 30.06.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
iman vitrine değil mihraba aittir. MUSTAFA AKMEŞE 04.07.2026