Siyonist İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda İslami Cihad Hareketinin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi ve 8 kişinin daha şehit olduğu bildirildi.
Siyonist İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda İslami Cihad Hareketinin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi ve 8 kişinin daha şehit olduğu, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, Al Jazeera televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında hareketin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi'nin şehit olduğunu söyledi.
Filistin Sağlık Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında aralarında 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 9 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 50'den fazla kişinin yaralandığını belirtti.
İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bazı hedefleri vurduğunu açıkladı.
Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Şafak" olarak isimlendirilen operasyon kapsamında, "Gazze Şeridi'nde İslami Cihad Hareketi kaynaklı tehditler karşısında ordunun Gazze'yi vurduğu" aktarıldı.
Öte yandan şu dakikalarda İsrail basını Siyonist yerleşim birimlerine füze saldırıları yapıldığı bilgisini geçti. Hamas ve İslami Cihad başta olmak üzere direniş grupları koordineli bir biçimde hareket edeceklerini duyurdu.
Terör rejimi İsrail, geçtiğimiz günlerde İslami Cihad’ın Batı Şeria’daki lideri Bessam Saadi’yi tutuklamıştı. Yaşanan arbedede bir Filistinli şehit düşmüştü. O günden beri Filistin’de sular durulmuyor.
GÜNDEMDEKİ KONULAR|DAVUT GÜLER
18.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
sessiz savaşlarımız MUSTAFA AKMEŞE 20.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ- 4 ÜSTÜN BOL 19.08.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026