Trabzon şehrinde gerçekleşen ırkçı saldırı sonrası yaşanan olayların detayları.
Olay Hakkında
Trabzon'da, iki Arap turist arasındaki bir tartışma sonucu çıkan olayda, polis ekipleri müdahale ederken, yanlarına yaklaşan bir şahıs turisti yumrukladı. İncelenen güvenlik kamera kayıtlarında saldırı anı net bir şekilde görülüyor. Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan, tutuklanmıştır.
Saldırı Anı Kameralara Yansıdı
Olay, Trabzon kent merkezinde meydana geldi ve çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Görüntülerde, turistin kalabalıktan uzaklaştırıldıktan sonra saldırıya uğradığı anlar açıkça görülebiliyor.
Saldırgan Tutuklandı
Saldırı sonucunda hastanelik olan turistin adı Mohammad Ramm Alajmi (46) olarak açıklandı. Neyse ki, Alajmi'nin hayati tehlikesi bulunmuyor ve tedavisi sürüyor. Saldırgan ise polis tarafından hızla yakalandı ve tutuklandı.
Valilik Açıklaması
Trabzon Valiliği, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, görevli polislerin müdahalesini yanlış yorumlayan bir Türk vatandaşının, turiste saldırarak olayı başlatığını belirtti.
Bu tür olayların önlenmesi ve benzeri durumların yaşanmaması için ilgili birimlerin daha fazla dikkat göstermesi gerekliliği vurgulandı.
Irkçı saldırılar, toplumda hoşgörü ve insan haklarına saygının önemini bir kez daha gündeme getiriyor. Irkçılığa ve şiddete karşı herkesin birlikte hareket etmesi gerekliliği önemle vurgulanmalıdır.
İran: Uçak Gemisi Lincoln’ü İHA’larla Vurduk
05.03.2026
DEM Parti, ismini değiştiriyor
05.03.2026
Bülent Akyürek vefat etti
09.02.2026
Uber, Getir'i satın alıyor
10.02.2026
İran ve Biz YUSUF YAVUZYILMAZ 08.03.2026
RAMAZAN, İRAN’A SALDIRILAR ve 8 MART AYTEN DURMUŞ 08.03.2026
ramazan ay’ı - 3 RESUL UZAR 08.03.2026
Surelerin Mesajları: ÂLÂ SURESİ - 8 OSMAN KAYAER 09.03.2026
evlada mektup MUSTAFA AKMEŞE 12.02.2026
İRAN VE BÖLGESEL TAHLİL SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 22.02.2026