İstanbul'daki 6.2'lik depremin ardından Sındırgı'daki 6.1'lik depremi de bilen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Türkiye'de deprem korkusu olmadan en rahat uyuyabileceği şehrin İstanbul olduğunu söyledi.
Depremle ilgili olarak Show Haber muhabirinin sorularını yanıtlayan Üşümezsoy dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Üşümezsoy "100 yıl kırılmaz görünüyor" diye belirterek Türkiye'de deprem korkusu olmadan en rahat uyuyacağı şehrin İstanbul olduğunu açıkladı.
23 Nisan'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki İstanbul depreminin ardından en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un pazar günü Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremle ilgili 20 gün önceden uyarıda bulunmuştu.
Prof. Dr. Üşümezsoy, "Kırılmayan kesim Sındırgı'ydı. Orada olan deprem söz konusu oldu. O bölgede o fay tehlikesini yitirmiş gibi duruyor. Zaten başından beri söylediğim nokta. Ben burada Simav'daki depremlerden dolayı oluşan bir hikayeyi ortaya koymuştum" demişti.
Üşümezsoy'un İstanbul'da deprem olmayacağını savunmasına karşın pek çok deprem bilimci, Marmara'da bulunan fay hattı sebebiyle İstanbul'da 7'nin üzerinde bir deprem olacağını öngördüklerini söylüyor ve kentin deprem dirençli hale getirilmesi konusunda uyarıda bulunuyor.
Sudan'da neler oluyor, neden oluyor?
03.11.2025
DİNİ ANLAMADA USÛL SORUNU|RAMAZAN YAZÇİÇEK
11.10.2025
Yazarımız Osman Kayaer Emekli Oldu
18.10.2025
HAMAS Filistin'in İktidar Partisidir!
12.10.2025
Surelerin Mesajları: ALAK SURESİ OSMAN KAYAER 04.11.2025
Darfur ve Kahreden Sessizlik! SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 04.11.2025
Ne Yapmalı? YUSUF YAVUZYILMAZ 09.11.2025
Atasoy Ağabey/Ak Saçlı Bilge TALİP ÖZÇELİK 15.10.2025
Cumhuriyet Sonrası İslamcılık YUSUF YAVUZYILMAZ 12.10.2025
Bir cami, bir imam ve cemaat OSMAN KAYAER 28.10.2025
küresel sumud deniz filosu ayı RESUL UZAR 12.10.2025