metrika yandex
  • $44.73
  • 51.42
  • GA51500

Haberler / Dünya

Şam’da İsrail protestosu

02.04.2026

Suriye’nin başkenti Şam’da, İsrail Meclisinin onayladığı, Filistinlileri hedef alan tartışmalı idam yasasının iptal edilmesi talebiyle gösteri yapıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) binası ile Halep Üniversitesi önünde bir araya gelen protestocular, Arapça, İbranice ve İngilizce pankartlar taşıyarak, yasanın iptal edilmesini ve İsrail'in Filistinli sivillere yönelik ihlallerinin sona erdirilmesini talep etti.

Göstericiler, uluslararası topluma yasanın iptal edilmesi ve Filistinli tutukluların idamının engellenmesi için harekete geçme çağrısı yaptı.

Hale Tayyip isimli gösterici yaptığı açıklamada, "açıkça sadece Filistinli esirleri hedef alan" idam cezası yasasının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Yasanın uluslararası hukuk ve anlaşmalara aykırı olduğuna işaret eden Tayyip, bu tür uygulamaların esirlerin korunması ve yaşam hakkını güvence altına alan maddeleri ihlal ettiğini vurguladı.

Tayyip, Filistinlilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini ve tutukluların serbest bırakılması için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş