Middle East Monitor'dan Tercüme
Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Perşembe günü Gazze Şeridi'ne yakıt girişine izin vermeyi reddetti. Bununla birlikte Genelkurmay Başkanı ise Gazze'deki hastaneler için yakıtın abluka altındaki bölgeye girebileceğini ifade etti.
Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:
"Netanyahu Gazze'ye yakıt girişini onaylamadı"
Perşembe günü erken saatlerde Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Tel Aviv'in hastanelerde yakıtın tükendiğini tespit etmesi halinde İsrail'in Mısır'la olan Refah sınır kapısından Gazze'ye yakıt girişine izin vereceğini söyledi.
"Bu noktaya kadar yakıt getirmedik. Şeritteki durumu her gün kontrol ediyoruz" dedi.
Herzi ayrıca, "Bir haftayı aşkın süredir bize hastanelerdeki yakıtın biteceğini söylüyorlar ve bitmedi. O gün geldiğinde göreceğiz. Yakıt, gözetim altında hastanelere aktarılacak ve Hamas altyapısına ulaşmaması ve [Hamas'ın] savaş amaçlarına hizmet etmemesi için her şeyi yapacağız" diye ekledi
Uluslararası kuruluşlar, İsrail ablukası ve yakıt yetersizliği nedeniyle Gazze'deki hastanelerin faaliyetlerini durdurmak üzere olduğu uyarısında bulundu.
İsrail ordusu, 7 Ekim'de Hamas tarafından düzenlenen sınır ötesi saldırıdan bu yana aralıksız hava saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'ne yönelik hava ve kara saldırılarını bu hafta genişletti.
Çatışmalarda 9.061 Filistinli ve 1.538'den fazla İsrailli olmak üzere yaklaşık 10.600 kişi hayatını kaybetti.
Çok sayıda can kaybı ve yerinden edilmenin yanı sıra, İsrail kuşatması nedeniyle Gazze'de yaşayan 2,3 milyon kişi için temel ihtiyaç malzemeleri azalıyor.
Naman Bakaç ile Derkenar...
02.12.2025
Barzani, Cizre'de ağırlandı
01.12.2025
Seyfettin Huca ile Derkenar
09.11.2025
hud hud projesi RESUL UZAR 04.12.2025
Ulucanlar Cezaevi MEHMET YAVUZ AY 24.11.2025
Surelerin Mesajları: KALEM SURESİ -2 OSMAN KAYAER 18.11.2025