metrika yandex
  • $44.73
  • 51.42
  • GA51500

Haberler / Türkiye

Muharrem Sarıkaya'nın tokat attığı İHA muhabirinden Fatma Şahin açıklaması

21.12.2021

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i konuk aldığı programda İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanı Ahmet Demir'e tokat atmasının etkileri sürüyor.

Sarıkaya, dün yaptığı açıklamayla Ciner Medya'daki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Fatma Şahin ise kendisine yöneltilen eleştiriler üzerine 'canlı yayında tepki vermemiş olmasının tepki duymadığı anlamına gelemeyeceğini' söyledi.

24 yaşındaki Ahmet Demir, bugün yaşananlarla ilgili  olarak Türkiye  gazetesine konuştu.

Demir, "Biz bir gün öncesinden bütün teknik hazırlıkları yaptık. Muharrem Sarıkaya yayın öncesi bizim hazırladığımız cihaz yerine Habertürk rejisi ile şahsi cep telefonundan bağlanmak istedi. Bir süre sonra da cep telefonundan kaynaklanan sorunlar nedeniyle merkezle bağlantı problemi yaşamaya başladı. Ben yayın devam etsin diye yeniden kendi cihazımızı vermeye çalışıyordum. Bir anda nereden geldiğini anlamadığım tokat darbesi ile sarsıldım. Olayın ‘yayın stresi’ ile filan ilgisi yok. Sol kolu ile itse vesaire bir noktaya kadar anlarım. Sarıkaya sağ eli ile bana tokat attı. Ben hiçbir hatamız, kusurumuz olmamasına rağmen sadece yardım etmeye çalışıyordum.” diye konuştu.

Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ilgili şöyle konuştu:

Fatma Hanım bizi Belediye çalışanı sanarak ‘neden işinizi doğru yapmıyorsunuz. Böyle bir duruma düşürdünüz’ gibi ifadeler kullandı. Daha sonra Bölge Müdürümüz Orhan Akın olayı anlattı ve hatanın tamamının Sarıkaya kaynaklı olduğunu izah etti. Fatma Hanım bu izahtan sonra özür diledi.

FATMA ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 'kameraman Ahmet Demir'in mağduriyetini ve üzüntüsünü o andan beri yüreğinde hissettiğini' öne sürdü.

Yaşananların ardından Sarıkaya ile konuştuğunu dile getiren Şahin, tepki vermemiş olmasının tepki duymadığı anlamına gelemeyeceğini ifade etti.

Bu kapsamda kendisine yöneltilen eleştirilere "Ancak canlı yayın ortamını bozmak, orada o yayın için emek veren tüm çalışanlara karşı bir saygısızlık olacağından yayına devam etmek için büyük çaba gösterdim" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Yorumlar (1)
musade | 23.12.2021 10:50
neymiş efendim yüreğinde hissetmiş! peki, müsebbibi olduğu olduğu kanunlardan dolayı ocağı yıkılanların acılarını da yüreğinde hissediyor mu acaba?