Habertürk TV Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i konuk aldığı programda İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanı Ahmet Demir'e tokat atmasının etkileri sürüyor.
Sarıkaya, dün yaptığı açıklamayla Ciner Medya'daki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Fatma Şahin ise kendisine yöneltilen eleştiriler üzerine 'canlı yayında tepki vermemiş olmasının tepki duymadığı anlamına gelemeyeceğini' söyledi.
24 yaşındaki Ahmet Demir, bugün yaşananlarla ilgili olarak Türkiye gazetesine konuştu.
Demir, "Biz bir gün öncesinden bütün teknik hazırlıkları yaptık. Muharrem Sarıkaya yayın öncesi bizim hazırladığımız cihaz yerine Habertürk rejisi ile şahsi cep telefonundan bağlanmak istedi. Bir süre sonra da cep telefonundan kaynaklanan sorunlar nedeniyle merkezle bağlantı problemi yaşamaya başladı. Ben yayın devam etsin diye yeniden kendi cihazımızı vermeye çalışıyordum. Bir anda nereden geldiğini anlamadığım tokat darbesi ile sarsıldım. Olayın ‘yayın stresi’ ile filan ilgisi yok. Sol kolu ile itse vesaire bir noktaya kadar anlarım. Sarıkaya sağ eli ile bana tokat attı. Ben hiçbir hatamız, kusurumuz olmamasına rağmen sadece yardım etmeye çalışıyordum.” diye konuştu.
Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ilgili şöyle konuştu:
Fatma Hanım bizi Belediye çalışanı sanarak ‘neden işinizi doğru yapmıyorsunuz. Böyle bir duruma düşürdünüz’ gibi ifadeler kullandı. Daha sonra Bölge Müdürümüz Orhan Akın olayı anlattı ve hatanın tamamının Sarıkaya kaynaklı olduğunu izah etti. Fatma Hanım bu izahtan sonra özür diledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 'kameraman Ahmet Demir'in mağduriyetini ve üzüntüsünü o andan beri yüreğinde hissettiğini' öne sürdü.
Yaşananların ardından Sarıkaya ile konuştuğunu dile getiren Şahin, tepki vermemiş olmasının tepki duymadığı anlamına gelemeyeceğini ifade etti.
Bu kapsamda kendisine yöneltilen eleştirilere "Ancak canlı yayın ortamını bozmak, orada o yayın için emek veren tüm çalışanlara karşı bir saygısızlık olacağından yayına devam etmek için büyük çaba gösterdim" yanıtını verdi.
40 günün gösterdiği gerçek I Hamza Er
09.04.2026
İSRAİL SONA YAKLAŞIYOR - Mehmet Taşdöğen
19.03.2026
2026 Ramazan Bayramı namazı saatleri!
18.03.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Eleştiri ve Ahlak YUSUF YAVUZYILMAZ 11.04.2026
Mezhebin Kadar Savaş! DERVİŞ ARGUN 13.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026