İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Başkanı David Barnea, Tel Aviv yönetiminin kriz zamanlarında müttefiklerine destek konusunda dikkatli olması ve düşmanların yeteneklerini küçümsememesi gerektiğini vurguladı.
Yom Kippur Savaşı'nın 50. Yılında Açıklama
Barnea, "Yom Kippur Savaşı" veya "1973 Arap-İsrail Savaşı" olarak bilinen ve 6-25 Ekim 1973 tarihlerinde yaşanan savaşın 50. yılı münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Tehditlere Karşı Hazır Olun
İsrail'in karşı karşıya olduğu tehditleri ele alan Barnea, kriz zamanlarında müttefiklerini destekleme konusunda aşırıya kaçmamaları gerektiğini ve düşmanın yeteneklerini küçümseme hatasına düşmemeleri gerektiğini belirtti.
Normalleşme ve Barış İsteği Önemli
Barnea, ayrıca İsrail'in normalleşme çabalarına devam etmesi gerektiğini ve barış isteği azalan ülkelerin savaşa sürüklenme riski taşıdığını vurguladı.
Mossad Tarih Kitabı Yayınlıyor
Savaşın üzerinden 50 yıl geçtikten sonra, Mossad'ın ilk kez savaş yıllarına ait tarihi araştırmalar içeren bir kitap yayınlama kararı aldığını açıklayan Barnea, tarihi geçmişi ve deneyimleri paylaşmanın önemine işaret etti.
Yom Kippur Savaşı Hakkında
Yom Kippur Savaşı, Mısır ve Suriye'nin 6 Ekim 1973’te İsrail'e karşı başlattığı ve Arap ülkeleriyle İsrail'in cephede çarpıştığı son savaş olarak tarihe geçti. Bu savaş, Yahudiler için kutsal olan "Kefaret Günü"nde başladığı için "Yom Kippur" olarak adlandırılır. İbrani takvimine göre Yom Kippur, bu yıl 24 Eylül'e denk gelmektedir.
Sudan'da neler oluyor, neden oluyor?
03.11.2025
DİNİ ANLAMADA USÛL SORUNU|RAMAZAN YAZÇİÇEK
11.10.2025
Yazarımız Osman Kayaer Emekli Oldu
18.10.2025
HAMAS Filistin'in İktidar Partisidir!
12.10.2025
Surelerin Mesajları: ALAK SURESİ OSMAN KAYAER 04.11.2025
Darfur ve Kahreden Sessizlik! SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 04.11.2025
Ne Yapmalı? YUSUF YAVUZYILMAZ 09.11.2025
Atasoy Ağabey/Ak Saçlı Bilge TALİP ÖZÇELİK 15.10.2025
Cumhuriyet Sonrası İslamcılık YUSUF YAVUZYILMAZ 12.10.2025
Bir cami, bir imam ve cemaat OSMAN KAYAER 28.10.2025
küresel sumud deniz filosu ayı RESUL UZAR 12.10.2025