Terörist İsrail ordusuna ait savaş uçakları, gece saatlerinde Gazze’nin güney, batı ve kuzey bölgelerinde çok sayıda noktayı bombaladı. İşgalci İsrail, Gazze’de hastaneye giden yolları bile bombaladı.
Soykırım operasyonunda şehit olanların sayısı 58’i çocuk olmak üzere 197’ye yükseldi. İsrail, Kudüs ve Batı Şeria’da düzenlenen Gazze’ye destek gösterilerinde Filistinlilere saldırdı.
Israil’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı 58’i çocuk, 34’ü kadın olmak üzere 197’ye çıktı. Terör oluşumu İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana hava ve karadan vurmaya devam ettiği Gazze Şeridi’nde tablo giderek ağırlaşıyor.
Dünyadan gelen tepkilere rağmen İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarına devam ediyor. Gazze’deki Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu Riş, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin bilgi verdi. Son saldırılarla Gazze’de 58’i çocuk, 34’ü kadın olmak üzere 197 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ifade eden Riş, yaralı sayısının da 1235’e çıktığını kaydetti.
GÖZÜNÜ YENİ AÇMIŞ BEBEKLERE EN AĞIR SİLAHLARLA SALDIRDILAR
İşgalci İsrail’in dün sabah düzenlediği hava saldırılarının “çok şiddetli” olduğunu belirten Riş, “Dünyaya gözünü yeni açmış bebeklerin üstüne en ağır silahlarla saldırdılar. Küçücük bedenler paramparça oldu” dedi. İsrail’in masum sivillere yönelik saldırılarını “acımasızca” sürdürdüğünü vurgulayan Riş, saldırılarda iki doktorun da hayatını kaybettiğini söyledi. Riş, “İsrail savaş uçakları, sağlık merkezlerini, ambulansları, yetimhaneleri, ibadet alanlarını ve yaralıların tedavisini engellemek amacıyla hastane yollarını hedef aldı” dedi. Gazzeli yetkili, İsrail’in bununla da yetinmeyip sivil yerleşim alanlarını, arazileri, altyapıyı, basın ofislerini ve hükümet binalarını da hedef aldığını dile getirdi.
40 BİN KİŞİ GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDI
Sağlık Bakan Yardımcısı Riş, İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana devam eden saldırıları nedeniyle evleri yıkılan ya da bombardıman tehlikesi altında bulunan 40 bin kişinin Gazze’nin daha güvenli bölgelerine göç etmek zorunda kaldığını aktardı.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Filistin direniş güçlerine ait bazı noktaları, tarım arazilerini, caddeleri ve altyapıyı hedef alırken, saldırılar neticesinde Gazze’nin güney ve batısında bazı emniyet merkezleri de yıkıldı.
Saldırıların bazı bina ve evlerin yanı sıra cadde ve sokaklarda büyük hasara yol açtığı, hedef alınan noktalara yakın bölgelerde elektrik kesintilerinin yaşandığı ve kanalizasyon, su ve elektrik şebekelerinin zarar gördüğü belirtildi.
SİYONİSTLER TARIMI DA VURDU
Filistin Tarım Bakanlığı, işgal ordusunun düzenlediği saldırılar sebebiyle Gazze Şeridi’ndeki tarımsal ve hayvansal üretimin uğradığı zararın 17 milyon doları aştığını açıkladı. Bakanlık, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılarının devam etmesi sebebiyle zararın her gün daha da arttığını ifade etti. İşgal ordusunun yüzlerce dönüm tarım arazisine ve onlarca tarım tesisine saldırı düzenlemeye devam etmesi sebebiyle zararın büyüyeceğine işaret edilen bildiride, işgal güçlerinin tarımsal ürünlerin saklandığı depoları da hedef aldığına dikkat çekildi. Bildiride, Gazze Şeridi’ndeki beş vilayetin tarım müdürlüklerinin ve teknik ekiplerin yerel komitelerle işbirliği içinde hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü, saldırıya uğrayan tarlalardaki ve bahçelerdeki sebze ve meyvelerin telef olduğu, tarım tesislerinin ve alt yapılarının tamamen veya kısmen hasar gördüğü kaydedildi.
GAZZE’YE DESTEK GÖSTERİLERİNE MÜDAHALE: 112 YARALI
İsrail terör güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria ile Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde, saldırı altındaki Gazze Şeridi’ne destek amacıyla düzenlenen gösterilere gerçek ve plastik mermilerle müdahalesinde 112 Filistinli yaralandı. İsrail güçlerinin müdahalesinde 20 Filistinlinin gerçek mermi, 36 Filistinlinin plastik mermi ve 56 Filistinlin de darp başta olmak üzere çeşitli şekillerde yaralandığı belirtildi.
40 günün gösterdiği gerçek I Hamza Er
09.04.2026
İSRAİL SONA YAKLAŞIYOR - Mehmet Taşdöğen
19.03.2026
2026 Ramazan Bayramı namazı saatleri!
18.03.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Eleştiri ve Ahlak YUSUF YAVUZYILMAZ 11.04.2026
Mezhebin Kadar Savaş! DERVİŞ ARGUN 13.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026