AK Parti içinde Şaban Dişli’ye ilişkin rahatsızlıklar dinmiyor. Adı bir dönem yolsuzluklarla anılan Dişli’ye yönelik tepkiler, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında daha da arttı. Dişli’nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli, darbe girişiminin kilit isimlerinden birisiydi. Bu nedenle partiden gelen tepkiler üzerine Şaban Dişli, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini bırakmak zorunda kaldı.
AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, “Genel Başkan Danışmanlığı” görevinden istifa ettiğini bildirdi. Dişli, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Ağustos’ta ekonomi alanında çalışmalar yapmak üzere parti tüzüğünün 145. maddesi uyarınca şahsının “Genel Başkan Danışmanı” olarak atanması dolayısıyla büyük onur duyduğunu belirtti. Bu göreve getirilmesi dolayısıyla AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Dişli, açıklamasında şunları kaydetti:
YORUMLARA ÜZÜLMÜŞ
“Ancak bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve Sayın Genel Başkanım Tayyip Erdoğan’a her zaman, hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Tayyip Erdoğan’ı haksız yere, daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim.”
Partide birçok kişinin Dişli’nin Genel Başkan Danışmanlığı’ndan istifasını yeterli görmediği ve hem AK Parti’den hem de milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.
İsrail mutlak kötülüktür!
06.11.2025
Seyfettin Huca ile Derkenar
09.11.2025
Yazarımız Osman Kayaer Emekli Oldu
18.10.2025
Bugün Günlerden Yahya Sinvar..
16.10.2025
GÖNÜL! / Kerem Sefai
15.10.2025
Gelelim tazminat meselesine!/Mehmed Göktaş
16.10.2025
Ne Yapmalı? YUSUF YAVUZYILMAZ 09.11.2025
Atasoy Ağabey/Ak Saçlı Bilge TALİP ÖZÇELİK 15.10.2025
Bir cami, bir imam ve cemaat OSMAN KAYAER 28.10.2025
Dindarların Trajedisi YUSUF YAVUZYILMAZ 25.10.2025
Sünnet Üzerine YUSUF YAVUZYILMAZ 19.10.2025