Yazarımız Mehmet Ali Başaran'ın yeni kitabı Sevimli Türkçe Sözlük okuyucularıyla buluştu.
Bu kitap;okumaya koyulanı görünenin ardından türlü sürprizlerle sobeleyecek bir eser..
Mehmet Ali Başaran Kitabıyla ilgili düşüncelerini şöyle anlatıyor:
Okumaya koyulanı görünenin ardından türlü sürprizlerle sobeleyecek bir kitap bu. Hiç değilse benden bunun sözünü aldı!
Sayfalar ilerledikçe, kabuklar soyuldukça içinden farklı tat ve kokuda meyveler çıksın isterim.
Sözlük görünümlü deneme, deneme görünümlü anlatı, anlatı görünümlü hikâye… Üzerine şiir ve hatıra tozu serpildi, ister istemez.
Okumayı sevdiğim, ‘benim kitaplarım’ dediğim, durduk yerde tavsiye ettiğim kitaplar gibi bir kitap yazmaya girişiyorum her seferinde. Seferden dönüşte elde kalan toplam, benim yeni kitabım oluyor.
Sevimli Türkçe Sözlük, albümün altıncı parçası.
10 yaş üzeri tüm okurları keyifli bir okuma serüveni bekliyor.
Kırk yaşımın kitabı. Bu sebeple seçili kırk kelime.
Kitap yayınlanmadan önce okuyup eleştirilerini ileterek katkı sunan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Son okumayı Ahmet Örs, kapak çizimlerini Zişan Özeke, iç dizgiyi Murat Kurtuldu gerçekleştirdi. Hem liyakat sahibi hem de tanıdık olmalarının rahatlığı var. Sağ olsunlar.
Gelecek ay, Sevimli Türkçe Sözlük’ün kardeşi yepyeni kitabım “Ufak Tefek Şeyler” adıyla yayınlanacak inşallah.
Bir yandan yeni kitapları yayına hazırlarken öte yandan eski kitapları da yeniden, yeni baskılarıyla okurla buluşturmak için çalışıyoruz.
İlk kitabım Gazete Okuyan Tavuk 5. Baskı, Nasreddin Hoca’nın Bisikleti 3. Baskı, Kuzularla Saklambaç 2. Baskı ile okuyucunun huzuruna çıkmaya hazırlanıyor birkaç aya… (Üçlemenin bence en eğlenceli kitabı Kuzularla Saklambaç, pandemi çocuğu olduğu ve ardından yeni baskısı da yapılamadığı için ilk kez görücüye çıkıyor diyebilirim. Benim gizli saklı kalmış kitabım.)
“Hukuk ve Edebiyat” kitabım Ceza Hikayeleri de bağrında gizli “Bir Ceza Avukatının Anıları” alt başlığı ve yeni bir kapakla 2. Baskıyla çıkacak.
İmajların yarıştığı, egoların kapıştığı bu “görünüyorum öyleyse varım” çağında yaşayan son organik insanlar kuşağına bağlı sayıyorum kendimi.
Spot ışıkları altında toplaşmayı değil Henry David Thoreau gibi Walden Gölü kıyılarına Yürümeyi tercih ediyorum, kitaplarla.
En güzel kitaplar henüz okunmadı, henüz yazılmadı. Okuyacak, yaşayacak ve yazacağız.
Bakalım, hayat ne gösterecek?
...
Özenle seçilmiş, gıdıklanmış, kucaklanmış, silkelenip katlanmış kırk kelime ellerinizden öper.
Masaldan şiire, yediden yetmişe bir okuma festivali bu kitap. Buyursunlar!
Kitaba seçkin kitapçılardan ve Doğrudan Kitap Yurdu Yayınları'dan ulaşabilirsiniz
Fuat Taşcı / Hertaraf Haber / Kültür Sanat Servisi
Aydın ve Aktivistler'den Barış Çağrısı..
08.02.2025
BARIŞ UMUDU / Ümit AKTAŞ
09.02.2025
BARIŞ UMUDU|ÜMİT AKTAŞ
08.02.2025
Aydın ve Aktivistler'den Barış Çağrısı..
08.02.2025
Yıldız Ramazanoğlu ile Derkenar..
24.01.2025
Nail Bey'in Aklı İsraille Ticarette Kaldı!
25.01.2025
Instagram Annesi Hülya FEYZULLAH AKDAĞ 09.02.2025
Netanyahu Trump’ın Mayın Eşşeği mi? AHMET GÜRBÜZ 08.02.2025
ATEŞKESİN ATEŞİ DERVİŞ ARGUN 15.01.2025