metrika yandex
  • $42.38
  • 49.23
  • GA41400

Haberler / Dünya

Libya'daki sel felaketinde 2 bin kişi hayatını kaybetti

12.09.2023

 

 

Derna, Bingazi, Sousse, Al-Marj ve Misrata kentlerinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel felaketi, Libya'yı vurdu. Olağanüstü hal ilan edilen kentlerde sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu felaket sonucunda en az 2 binden fazla kişi hayatını kaybederken, 7 binden fazla kişi kayıp olarak belirlendi.

Selin Ağır Hasar Oluşturduğu Kentler

Sel felaketi, kentlerde büyük hasara neden oldu. Sel suları binaların yarı yüksekliğine kadar ulaştı, köprüler, yollar ve binalar ağır hasar aldı. Okullar, iş yerleri ve 4 büyük petrol limanı kapatıldı.

Uluslararası Yardım Çağrısı ve Türkiye'nin Katkısı

Ülkede 3 günlük yas ilan edilirken, yaşanan afet sonrası uluslararası acil yardım çağrısında bulunuldu. Birleşmiş Milletler Libya İnsani Yardım Koordinatörü Georgette Gagnon da, sel felaketinde düzinelerce köy ve kasabanın ciddi şekilde etkilendiğini belirterek, "Uluslararası ortakları acil insani yardım için el ele vermeye çağırıyorum" çağrısında bulundu.

Türkiye, hızlı bir şekilde harekete geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Libya'ya yardım göndermeye başladı. 168 arama kurtarma personeli, çok sayıda araç, 170 çadır, 600 battaniye, 400 gıda ve hijyen kolisi, 20 jeneratör, 1000 yağmurluk, 500 çizme ve 500 el feneri gibi temel yaşam malzemeleri Libya'ya gönderildi.

Milli Savunma Bakanlığı, arama kurtarma ekiplerini ve yardım malzemelerini taşıyacak üç nakliye uçağından ilkinin hareket ettiğini duyurdu. Bu kapsamlı yardım, Libya'nın sel felaketi sonrası toparlanmasına destek olmayı amaçlıyor.

 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş