Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili CNN Türk ekranlarında konuşan Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, "CHP yönetiminin teklif götürdüğü kişinin, AK Parti'den eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek" olduğunu iddia etmişti.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Edinilen bilgiye göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündemdeki iddiaları da yanıtladı.
Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi’nin haberine göre, CHP’nin eski AK Parti’li Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik görüşmeler yaptığı iddialarına ilişkin olarak Kılıçdaroğlu’nun yanıtı “Bunu söyleyen CNN Türk. Bunlar sahte gündemler. Bizim bunlarla uğraşacak zamanımız yok. Aynı zamanda gündemimizde de böyle bir şey yok” oldu.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğü iddialarına dün MYK toplantısı sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da yanıt vermişti.
Öztrak iddialara ilişkin olarak, “İddianın ortaya atıldığı kanal CNN Türk. Bugün bu soruyu soran kanallar ise neredeyse havuz medyasının tamamı. Manzara açık. Öyle görünüyor ki saraydan ellerine kendilerinin oynayacağı bir senaryo verilmiş. Bunun üzerinden yeni bir suni gündem harekatı başlatmaya, milletin asıl gündemini çalmaya çalışıyorlar. Allah akıl fikir versin başka bir şey söylemeye gerek yok” demişti.
Paşinyan ve Putin'den gergin görüşme
04.04.2026
Geleneğin Önemi|Vahdettin İNCE
05.04.2026
YEMEN: YOKLUĞUN İÇİNDEKİ İZZET|UFUKCAN DEĞER
15.03.2026
İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13.03.2026
Muharrem Coşkun'a 5816'dan soruşturma!
13.03.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026
Green Card Sevdalıları CYRANO DE BERGERAC 07.04.2026
Kişilik ve Söz Üzerine AYTEN DURMUŞ 06.04.2026
Teslimiyetin maskesi; mezhepçilik DERVİŞ ARGUN 16.03.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026