Türkiye'nin gözü 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerdeyken partilerin seçim beyannameleri de açıklamaya başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçim beyannamesini yarın 600 milletvekili adayının katılımıyla açıklayacak.
Akşener, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerine hazırlanan partisinin seçim beyannamesini yarın ATO Congresium'da 600 milletvekili adayının katılımıyla açıklayacak.
Beyannamede Suriyeli ve diğer ülke uyruklu mültecilere/göçmenlere yönelik politikalara ağırlık verildi. Bu kapsamda Türkiye'nin demografik yapısını ve milli kimliğini koruma hedefli hazırlandığı öne sürülen "Milli Göç Doktrini" ile "Açık Kapı-Açık Hudut" politikasına son verileceği, "geçici sığınmacı statüsü"nün kaldırılacağı beyannameye yansıdı.
Beyannamede, bu çerçevede oluşturulan strateji belgesi ve eylem planıyla Türkiye'deki Suriyelilerin 2026'ya kadar kademeli olarak ülkelerine dönüşüne ilişkin politikalara yer verildi.
Başta Suriyeli ve Afganistanlı mülteciler olmak üzere göçmenlerle ilgili öteden beri nefret söylemini köpürten partinin, seçim beyannamesinin merkezine de yine mülteci düşmanlığı koyduğu anlaşılıyor.
PARANIN DİNİ İMANI YOK MU?|YUSUF YAVUZYILMAZ
14.07.2026
Mısır Darbesi ve Şehitler Unutulmadı
13.07.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026
Neden İslamcıyım YUSUF YAVUZYILMAZ 05.08.2026
MEKKE İTTİFAKI SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 09.08.2026
MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASI YUSUF YAVUZYILMAZ 09.08.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026