Dün akşam, İstanbul'da bir grup aktivist, İsrail'in Filistin'e yönelik devam eden işgal ve soykırım faaliyetlerini protesto etmek amacıyla Dışişleri Bakanlığı İstanbul temsilciliği önünde toplandı. Aktivistler, "İsrail'in petrolü Ceyhan'dan gidiyor", “İsrail’e ambargo”, “Kürecik Radarı Katilleri Koruyor” ve “İsrail’e ambargo” sloganlarıyla, Türkiye'nin İsrail'e karşı yaptırımlar başta olmak üzere somut adımlar atmasını talep ettiler.
Protesto esnasında aktivistler, Filistin davasını savunarak Türk yetkililere çağrıda bulundular. "Soykırımı kınamak yetmez. İsrail’e ambargo, ilişkilerin kesilmesi gerekir" diyen gençler, Türkiye'nin somut adımlar atabilme kapasitesine vurgu yaptılar. "Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği önündeyiz. Kardeşlerimiz ölmeye devam ediyor. Biz laf değil, icraat istiyoruz. Bir sürü yaptırım imkanı var. Bunlar gündem olmalı" şeklinde açıklamalarda bulundular.

Aktivistlerin iddiasına göre, protesto sırasında polis müdahalesi olmuş ve gençlere yer değiştirmeleri talep edilmiş ancak gençler bu talebi reddetmişlerdir.
Protesto sırasında duyulan bu çağrılar, İsrail'e yönelik Türk politikasında bir değişiklik talebi olarak öne çıkarken, gençlerin dik duruşu ve polis müdahalesine karşı reddi ise olayın boyutlarına dikkat çekiyor. Türkiye'nin İsrail politikası, bu tür toplumsal baskılar ve protestolar neticesinde önemli bir değişiklik geçirebilir. Olayın gelişmeleri, yakından takip edilmeye devam edilecek.
Mısır Darbesi ve Şehitler Unutulmadı
13.07.2026
PARANIN DİNİ İMANI YOK MU?|YUSUF YAVUZYILMAZ
14.07.2026
Hayır ve Şer|Mukaddes Özkan
21.06.2026
İlkel “komünal” toplum|Vahdettin İnce
21.06.2026
Amerika Kaybetti / Mehmet Taşdöğen
26.06.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
bırak da olsun be dost! MUSTAFA AKMEŞE 10.07.2026
AMERİKA, NATO VE TÜRKİYE YUSUF YAVUZYILMAZ 11.07.2026
TEBDİL-İ MEKÂNDA FERAHLIK VARDIR! AYTEN DURMUŞ 10.07.2026
İnsan, Ahlak ve Siyaset YUSUF YAVUZYILMAZ 21.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 7 ÜSTÜN BOL 19.06.2026