İsrail Adalet Bakanlığı'na göre, Siyonist rejimin Savunma Bakanı Benny Gantz'ın evindeki bir temizlikçi, İran ile bağlantılı bir hacker grubu için bakanın bilgisayarına kötü amaçlı yazılım yerleştirme niyetinde olduğundan şüphelenilmesinin ardından casuslukla suçlamasıyla tutuklandı.
Haaretz gazetesinin haberine göre, yıllarca Gantz'ın evinde çalışan 37 yaşındaki Omri Goren Gorochovsky aleyhindeki iddianamede, Gantz'ın evinden bilgi iletme teklifiyle 31 Ekim'de Black Shadow (Kara Gölge) adlı bir hacker grubuyla Telegram aracılığıyla bağlantı kurduğu bilgisi verildi.
Black Shadow, geçen ay İsrail merkezli bir internet servis sağlayıcısını hedef alan büyük bir siber saldırıdan sorumlu tutulmuştu.
İddianameye göre, sahte bir isim kullanarak kendisini İsrail Savunma Bakanı'nın evinde çalışan biri olarak tanımlayan Gorochovsky, gruba evin içinden bilgi sağlayabileceğini söyledi ve para karşılığında bakanın bilgisayarına kötü amaçlı yazılım yüklemeyi teklif etti.
Gorochovsky, güvenilirliğini kanıtlamak için bakanın evindeki masa, bilgisayar, telefon, tablet dahil çeşitli eşyaların fotoğraflarını da gönderdi.
İsrail İç İstihbarat Servisi Şin Bet, çalışanın evdeki veri koruma protokolü nedeniyle herhangi bir gizli bilgiye erişemediğini bildirdi.
Gorochovsky'nin avukatı Gal Wolf, müvekkilinin ulusal güvenliğe zarar verme niyetinde olmadığını ve ekonomik sıkıntıları nedeniyle herhangi bir casusluk yapmadan para elde etmeyi amaçladığını öne sürdü.
Kaynak: Şark'ul Evsat
Çin gemisi, ABD'nin Hürmüz ablukasını deldi
14.04.2026
İspanya, Çin’i Ortadoğu’ya çağırdı
16.04.2026
PKK'lılar 4 kategoriye ayrılacak
23.03.2026
İHA pilotluğu için 54 bin kişi başvurdu
23.03.2026
OKUL, EĞİTİM VE ŞİDDET YUSUF YAVUZYILMAZ 18.04.2026
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İRAN SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 20.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026