Suudi Arabistan'a ait Dubai merkezli Al Arabiya, Kızıldeniz'de İran Devrim Muhafızları'na ait bir İran gemisinin İsrail'in saldırısına uğradığını iddia etti.
Suudi Arabistan’a ait Dubai merkezli Al Arabiya kanalı, Kızıldeniz’de İran Devrim Muhafızları’na bağlı bir İran gemisinin saldırıya uğradığını iddia etti. İran’ın yarı resmi olan Mehrs Haber Ajansı ise, iddia edilen olayı “Siyonist bir kaynağa” dayandığını ve “doğrulanmamış” haber olarak nitelendirdi.
Arap basınında yer alan haberlerde, geminin saldırıda “büyük hasar” almış olabileceğini öne sürerken, geminin İsrail tarafından füze ile vurulduğu iddia edildi. Söz konusu geminin Kızıldeniz’in güneyinde ve Eritre ile Yemen’e eşit uzaklıkta bir noktada bulunduğu bildirildi. Her iki ülke de olay hakkında henüz resmi açıklama yapmadı.
Öte yandan 25 Mart'ta İsrail'e ait Kanal 12 televizyonu, Umman Körfezi'nde İsrail'e ait yük gemisinin İran tarafından füze ile hedef alındığını bildirmişti. Kanal 12, geminin İsrailli bir iş insanına ait olduğunu ve Hindistan’dan Tanzanya’ya doğru yol aldığını bildirmiş, saldırı sonrası gemide hasar meydana geldiğini öne sürmüştü.
40 günün gösterdiği gerçek I Hamza Er
09.04.2026
İSRAİL SONA YAKLAŞIYOR - Mehmet Taşdöğen
19.03.2026
2026 Ramazan Bayramı namazı saatleri!
18.03.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Eleştiri ve Ahlak YUSUF YAVUZYILMAZ 11.04.2026
Mezhebin Kadar Savaş! DERVİŞ ARGUN 13.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026