İran'da Mahsa Amini protestoları devam ederken, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Gilan eyaletindeki gösterilerde Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Besic milisi bir güvenlik görevlisi öldürüldü.
İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Gilan eyaletine bağlı Lahican kentindeki protestolar sırasında Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Besic milis güçlerinden Hamid Purnevruz, göstericilerin bıçaklı saldırısına uğradı. Purnevruz'un saldırı sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.
İRAN'DAKİ GÖSTERİLER
Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi İran'da ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı.
İRAN İNSAN HAKALRI GÖSTERİLERDE 253 KİŞİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURMUŞTU
Olaylarda resmi kaynaklardan sivillerin ve güvenlik güçlerinin öldüğüne dair açıklamalar yapılsa da ölü sayısı hakkında net bilgi verilmedi. Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise gösterilerde 253 kişinin öldüğünü duyurmuştu. İran medyasına yansıyan haberlerde ise gösteriler sırasında şu ana kadar 30'dan fazla güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Kerec kentinde dünkü gösteriler sırasında da 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 5 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.
Japonya'da ayı krizi büyüyor
12.11.2025
UEFA'ya mektup: İsrail men edilsin
13.11.2025
Irak'ta seçimleri Sudani kazandı
13.11.2025
ABD'de hükümet 43 gün sonra açıldı
13.11.2025
Challenge diyen bir Tarihçiye / Fuad Durgun
23.10.2025
Hamdi Ulukaya, Murat Ülker'in yerini aldı
21.10.2025
MAZLUMDER -insan hakları okulları ay’ı RESUL UZAR 15.11.2025
Surelerin Mesajları: KALEM SURESİ -2 OSMAN KAYAER 18.11.2025
Bir cami, bir imam ve cemaat OSMAN KAYAER 28.10.2025
Dindarların Trajedisi YUSUF YAVUZYILMAZ 25.10.2025
gazze mahkemesi ay’ı RESUL UZAR 21.10.2025