AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat tanıttığı KADES uygulamasında Türkiye'de ençok konuşulan 2. dil olan Kürtçe'ye yer verilmemesini eleştirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının Türkçe'nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vermeye başladığını duyurdu. Kürtçe’nin seçenekler arasında yer almaması sosyal medyada tartışılmıştı.
UMARIM KADES UYGULAMASINDAKİ EKSİKLİK GİDERİLİR
AK Parti’li vekil Orhan Atalay da bakanlığı eleştirip “Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır. Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise, hiçbir izahı olamaz. Umarım KADES uygulamasındaki eksiklik en kısa sürede giderilerek Kürtçe de kardeş diller arasındaki yerini alır” ifadelerini kullandı.
Rum Suresi 22. ayeti hatırlatan Atalay, “Diller arasında ayırımcılık yapmak hukûken suç, dînen günah, ahlâken ayıptır” mesajına da yer verdi.

İspanya, Çin’i Ortadoğu’ya çağırdı
16.04.2026
Slovenya, NATO'dan çıkmayı tartışıyor
16.04.2026
PKK'lılar 4 kategoriye ayrılacak
23.03.2026
İHA pilotluğu için 54 bin kişi başvurdu
23.03.2026
OKUL, EĞİTİM VE ŞİDDET YUSUF YAVUZYILMAZ 18.04.2026
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İRAN SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 20.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026