HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından İskilipli Atıf Hoca’yı şehadetinin sene-i devriyesi vesilesiyle bir açıklama yayımlandı.
HÜDA PAR, İskilipli Atıf Hoca’nın şehadetinin sene-i devriyesi vesilesiyle yayımladığı açıklamada, “İstiklal Mahkemeleri tarafından idam edilen Atıf Hoca ve onun şahsında haksız yere yargılanarak katledilen tüm mazlumları hayırla yâd ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
İstiklal Mahkemeleri tarafından verilen hukuksuz kararlara dikkat çekilen açıklamada, “99 yıl önce zülmen şehit edilen İskilipli Atıf Hoca’yı şehadetinin sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz. 4 Şubat 1926’da, devrin yargısız infaz müfrezeleri olan İstiklal Mahkemeleri tarafından idam edilen Atıf Hoca ve onun şahsında haksız yere yargılanarak katledilen tüm mazlumları hayırla yâd ediyoruz.” denildi.
“Zulüm sahipleri amaçlarına ulaşamamış ve ulaşamayacaklardır”
İskilipli Atıf Hoca gibi birçok alimin fikir ve eserleri nedeniyle idam edildiği belirtilen açıklamanın devamında, “Zorla dayatılan bir kültürel dönüşüm sürecinde, Frenk mukallitlerinin izlediği İngilizleştirme - Fransızlaştırma politikalarına karşı, halkın inanç değerlerini savunanlar susturulmak istendi. Ancak tarih şahittir ki, bu zulüm sahipleri amaçlarına ulaşamamış ve ulaşamayacaklardır. On yıllar boyunca yapılan darbeler ve baskılar, bu başarısızlığın bir göstergesidir.” ifadelerine yer verildi.
HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: Atıf Hoca’nın uğruna canını verdiği değerleri yaşatmaya ve İslamî kimliğimizi ihya etmeye kararlıyız. Geçmişte hangi baskılar uygulanmış olursa olsun, medeniyetimizin temeli olan inancımızı hayatın merkezine almaya ve kültürümüzü dimdik ayakta tutmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İskilipli Atıf Hoca'nın şehadetinin yıldönümü vesileyle, Rabbimizden tüm şehitlerimize rahmet niyaz ediyor, onları rahmetiyle kuşatmasını ve makamlarını âli eylemesini diliyoruz.
Vefatının 4. Yılında Mehmed Alagaş ..
12.03.2025
Pursaklar’da Ramazan | Osman Kayaer
19.03.2025
Mehmet Ali Başaran ile Derkenar..
17.03.2025
Ramallah Yönetimi İsrail’e Çalışıyor
13.03.2025
Orhan Göktaş ile Derkenar..
04.03.2025
dindar babalar ve oğulları! MUSTAFA AKMEŞE 14.03.2025
Osmanlı ve Milliyetçilik YUSUF YAVUZYILMAZ 17.03.2025
Darbe yok Macera var MEHMET ALİ BAŞARAN 19.03.2025
İlgili Anne Baba: Serap ve Rıza FEYZULLAH AKDAĞ 18.03.2025
DİNDARIN TRAJEDİSİ YUSUF YAVUZYILMAZ 01.03.2025
Can Avar -2- FEYZULLAH AKDAĞ 03.03.2025
Can Avar -1- FEYZULLAH AKDAĞ 25.02.2025
SURİYE GEZİSİ ARDINDAN! SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 21.02.2025