Meta’nın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Covid-19 pandemisi döneminde sosyal medya platformlarında sansür uygulanması için kendilerine baskı yaptığını iddia etti.
Katıldığı bir podcast programında konuşan Zuckerberg, pandemi sürecinde aşı kampanyalarına yönelik çalışmalar yürüttüklerini hatırlatarak, Biden yönetiminin aşı karşıtı içeriklerin kaldırılması için yoğun baskı uyguladığını söyledi. Zuckerberg, “Biden yönetiminden bazı kişiler ekibimizi arayarak bağırıyor, çağırıyor ve küfür ediyordu” ifadelerini kullandı.
Bu görüşmelerin kayıt altına alınmadığını ancak aynı yönde içerik taşıyan e-postaların mevcut olduğunu belirten Zuckerberg, “Aşıların yan etkilerini dile getiren doğru ve gerçeğe dayalı içerikleri bile kaldırmamız için üzerimizde büyük bir baskı vardı” dedi.
Zuckerberg, Meta olarak bu taleplere karşı çıktıklarını vurguladı. Ancak bu tutumlarının ardından ABD Başkanı Joe Biden’ın kamuoyuna yaptığı açıklamalarda Meta’yı hedef göstererek “Bunlar insanları öldürüyor” demesiyle, şirketin çeşitli devlet kurumlarının baskısına maruz kaldığını dile getirdi.
İran: Uçak Gemisi Lincoln’ü İHA’larla Vurduk
05.03.2026
DEM Parti, ismini değiştiriyor
05.03.2026
ABD, İspanya ile ticari ilişkilerini kesecek
05.03.2026
Uber, Getir'i satın alıyor
10.02.2026
Meclis'te Akın Gürlek gerginliği
12.02.2026
Macron: ABD, Avrupa'yı parçalamak istiyor
11.02.2026
İran ve Biz YUSUF YAVUZYILMAZ 08.03.2026
RAMAZAN, İRAN’A SALDIRILAR ve 8 MART AYTEN DURMUŞ 08.03.2026
Surelerin Mesajları: ÂLÂ SURESİ - 8 OSMAN KAYAER 09.03.2026
ramazan ay’ı - 3 RESUL UZAR 08.03.2026
evlada mektup MUSTAFA AKMEŞE 12.02.2026
İRAN VE BÖLGESEL TAHLİL SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 22.02.2026