metrika yandex
  • $44.73
  • 51.42
  • GA51500

Haberler / Dünya

Danimarka Hükümeti, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara karşı önlem almayı değerlendiriyor

31.07.2023

 

Danimarka hükümeti, ülkede yaşanan Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerine karşı harekete geçiyor. Hükümet, bu tür eylemlerin, ülkenin değerlerini temsil etmediğini ve aşırılık yanlılarına fayda sağladığını vurgulayarak, kültürel ve dini temelli saldırılara karşı önlem almanın yollarını araştıracağını açıkladı.

Açıklamada, bu eylemlerin diğer ülkelerde hakaret ve tepki uyandırmayı amaçlayan provokatif bir boyut taşıdığına da dikkat çekildi. Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemleri nedeniyle 15 ülkenin Danimarka'yı kınadığı ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da bu konuyu ele almak üzere olağanüstü toplantı düzenleyeceği belirtildi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen, ülkedeki kutsal kitaplara yönelik provokasyonlara karşı müdahale etme arayışlarının devam ettiğini ve güvenliği olumsuz etkileyebilecek durumları engelleme amacında olduklarını ifade etti.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ise Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile yakın diyalog halinde olduklarını belirterek, İsveç'in de artan Kur'an-ı Kerim yakma girişimlerine karşı yasal mevzuatı analiz etmeye başladıklarını söyledi.

Bu önlemler, ifade özgürlüğü ve gösteri özgürlüğünü savunan ülkelerin, farklı geçmişlere ve inançlara sahip insanlara saygı duyduklarını vurgulayarak, din özgürlüğünün toplumların doğal bir dayanağı olduğunu belirtiyor. Bu adımların, ülkelerin ulusal güvenliğini ve yurt dışında vatandaşlarının güvenliğini güçlendirmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Danimarka ve İsveç, benzer provokatif eylemlere karşı birlikte hareket ederek, toplumsal huzur ve güvenliği sağlama konusunda işbirliğine devam edecek gibi görünüyor.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş