BM raportörleri, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği ağır ihlallerle soykırım yapmakta olduğunu bildirdi. Raportörler ayrıca; "Bazı ülkelerin İsrail'in Gazze halkına karşı savaş yöntemine desteğinden ve uluslararası sistemin soykırımı önlemede seferber olmamasından derin endişe duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.
BM raportörleri, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği ağır ihlallerle soykırım yapmakta olduğunu bildirdi
İSRAİL GAZZE'DE 41 GÜNDÜR KATLİAM YAPIYOR
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Okulları, evleri, camileri bombalayan İsrail sivillerin sığındığı hastaneleri de aralıksız vuruyor. 41 gündür süren katliamda Gazze'de 11 binden fazla insan can verdi, binlerce insan ise yaralı. Ancak uygulanan abluka nedeniyle kentte yakıt, elektrik ve su bulunmuyor. Bu nedenle insanlar ölüme terk edilmiş durumda.
Fikret Başkaya ile Derkenar..
30.11.2023
İktibas Dergisi Aralık 2023 Sayısı Çıktı
05.12.2023
IRAK NOTLARI (VII) / Harun AYKAÇ
25.09.2020
YER ÇEKİMİ ÜSTÜN BOL 30.11.2023
Evet! Bu Başarı Sadece Sizin DERVİŞ ARGUN 01.12.2023
Hamas'ı Kınıyorum! HÜSEYİN SEVİM 01.12.2023
YER ÇEKİMİ ÜSTÜN BOL 30.11.2023
Evet! Bu Başarı Sadece Sizin DERVİŞ ARGUN 01.12.2023
Akran Zorbalığı ve Tedbirler MUHSİN GANİOĞLU 22.11.2023