metrika yandex
  • $42.74
  • 50.22
  • GA41410

Haberler / Dünya

Almanya'nın Erdoğan Endişesi: Seçimi Kazanması İyi Olmaz

28.05.2023

Almanya'da, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylamasıyla ilgili olarak Alman Meclisi Dış İlişkiler Konseyi üyesi Ralf Stegner, "Erdoğan seçimi kazanırsa pek iyi olmaz" şeklinde bir yorumda bulundu.

Türkiye, birkaç saat içinde yeni Cumhurbaşkanı'nı 5 yıl daha görev yapacak şekilde belirleyecek. Oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı ve akşam saat 17.00'de sona erecek.

Türkiye'deki seçimler dünya çapında yakından takip ediliyor. Alman Meclisi Dış İlişkiler Konseyi üyesi Ralf Stegner, seçimlerle ilgili dikkat çeken bir yorumda bulunarak açıkça Kılıçdaroğlu'na destek çağrısında bulundu. Alman Welt gazetesinde yer alan habere göre Stegner, "Türkiye'deki seçimlerde Erdoğan'a alternatif bir adaya başarılar dileyerek odaklanmalıyız. Erdoğan seçimi kazanırsa pek iyi olmaz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş